keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Liljat

Vaikka tässä joutuu päivittämään takaisin noita vanhoja kukkaohjeita, niin onneksi jotain uuttakin tarinaa tulee. Olen ihaillut jo pitkään Cakkuja-sivun upeita kukkia ja varsinkin liljoja. Tilasin jokin aika sitten Bridal lily-muottisetin täältä, kun bongasin muotin sivuilta.Tässä muottisetissä on se hyvä puoli, että terälehtiä on oikea määrä eli 6. Kukkia muotoillessa jokaisella on oma tyylinsä ja oikeissa liljoissakin löytyy vaikka millaista terälehtimallia. On sileää ja uraista, leveämpää ja kapeampaa mallia, röyhelöreunaista ja vaikka mitä. Väritys ja heteet tekevät vielä oman ilmeensä kukkaan. Tässä pari tyyliä tehdä lilja.


Tarvikkeet. Liljasettiin kuuluu kolme muottia ja muotoilukuppi, joka ei ole kuvassa. Sitä en näissä käyttänyt. Kuivatusalustana käytin liljan kuivatukseen tarkoitettua styroxkuppia. Kokeilin myös silikonimuottia (morning glory eli päivänsini) liljan muotoiluun.


Kaulin sokerimassan siten, että muotilla palaa otettaessa keskelle jää hiukan paksumpi kohta. Silloin jää enemmän varaa painaa kukasta suppilomainen. Jos haluat aukinaisen liljan, voit kaulia sokerimassan tasaiseksi ja kuivattaa kukan laakeammalla alustalla.


Muotti painetaan kaulittuun massaan.


Ohuen muotoilumaton päällä on helppo käsitellä terälehtiä, koska se joustaa sopivasti alla ja kukan liikuttelu vaivatonta. Pallopäisellä muotoiluvälineellä ohensin reunoja ja hiukan keskeltäkin.


Kukka/lehtityövälineellä tein röyhelömäistä kuviota reunaan. Työvälinettä painetaan kevyesti ja samalla liikutetaan edestakaisin tai keskeltä ulospäin. Väliin jätetään pieni osa painamatta ja siitä seuraa röyhelö kun massa leviää ohennuksen kohtaa.


Keskelle suonikuvio. Suonikuvioita voi halutessaan tehdä lisää kevyesti keskiviivan molemmin puolin.


Yleensä käytän muotoilukupeissa foliota, koska sillä saan siirrettyä kukan kuivumaan muualle ja heti muotoiltua kuppiin uuden kukan eikä kukka ainakaan jää kuppiin kiinni. Tässä vain näkyy paremmin tuo kuppi :D Mikäli ei omista liljakuppia, voi kuivatusalustan muotoilla esim. foliosta ja laittaa se sopivan tuen päälle.

Laitan kukan kupin päälle niin, että pienemmät terälehdet ovat alempana ja isot kohokohdissa.


Kukka painetaan ensin varovasti kuppiin ja sen jälkeen voi käyttää työvälinettä viimeistelyyn. Terälehtiä voi sormin muotoilla joko pulleiksi tai sitten reunoja ylöspäin. Myös terälehden kärkeä voi kaventaa tai taivuttaa haluttuun suuntaan.


Tosiin kukkiin kokeilin silikonimuottia. Tähän ei oikein sopinut kaikista suurin kukka, mutta pienempiin toimi hyvin. Kukan asettelin pienet terälehdet päälle isojen väleihin.


Suonikuvio ei painaudu ihan tarkkaan, koska tätä ei ole suunniteltu liljaa varten. Pientä lisäfiksausta tarvittiin. Loppusilaus tulee tomuväreillä, helmiäisspraylla ja ohuista nuudeleista tehdyillä heteillä. Näistä kukista jätin liljoille usein tyypilliset pilkutukset pois.


Käsin muotoillut liljat.


Silikonimuotilla muotoillut liljat.
18 kommenttia:

 1. Miten kauniin sirot liljat.En osaisi tuollaisia tehdä vaikka olisi kaikki välineet;D

  VastaaPoista
 2. Oi, löysin puoli-vahingossa tän uuden osoitteen. Tervetuloa "uuteen kotiin", toivottavasti viihdyt Bloggerissa! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita liljoja. Kiitos vinkistä, pitihän se itsellekin tilata noita styrox-kuppeja. =)

  VastaaPoista
 4. Voi maailma, että on hienot!!! Ei kyllä ittellä onnistuis tollaset vaikka kuinka vääntäis! Ja onnea uudelle osoitteelle, täällä fanitetaan Mansikkamäkeä kovasti, kiva kun jaksat jatkaa!!

  VastaaPoista
 5. mistä noita styrox-kuppeja voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivatuskuppeja löytyy tuolta samasta paikasta kuin noita muottejakin. Linkki löytyy tekstistä :D

   Poista
 6. Kauniita liljoja! Kätevät nuo liljamuotit, en ole minäkään aiemmin nähnyt 6-terälehtisiä muotteja. Kuivatuskuppeja pitäisi hankkia...

  VastaaPoista
 7. Kauniita kukkia, kiva että jaksat "opettaa" meitä muitakin. Olen paljon oppinut sinun sivuiltasi :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita liljoja..tuollainen setti olisi superhyvä! Juuri jokin aika sitten tein liljoja ja ongelmana oli saada ne tarpeeksi "syviksi" ja juurikin tuo terälehtien määrä.

  VastaaPoista
 9. Todella kauniita kukkia olet tehnyt. Erityiskiitos siitä, että laitat mukaan ohjeet miten niitä teet. Ehkä minäkin vielä joskus opin tekemään yhtä hienoja. =)

  VastaaPoista
 10. Todella kauniita!!:) Kiitos jälleen hyvistä ohjeista!:)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, Eben kukkakurssit on mun suosikeita :)) Niimpal kauniit liljat!

  VastaaPoista
 12. Taas upeita kukka luomuksia. Ei voi kuin ihailla miten joku osaa tehdä noin hyvin :)Jos näillä ohjeilla joskus itsekin onnistuisi :P

  VastaaPoista
 13. Löysin tänne pitkästä aikaa ja miten upeita liljoja ja kaikkea muutakin täälä on. Aivan käsittämättömän näköisiä:)

  VastaaPoista
 14. Kiitoksia kaikki ihanat ihmiset :D Vähän takkuistahan tämä alku on ollut entisen blogin kaatumisen jälkeen, mutta pikkuhiljaa suosta noustaan :D

  VastaaPoista
 15. Kauniita liljoja olet tehnyt! Mutta muuta ei sinulta kyllä voi olettaakaan, sillä olet edelleenkin todellinen kukkamestari!! :) Hienoa, että jaksat jakaa ohjeitasi ja edelleen yhtä intohimoisesti luot toinen toistaan upeampia koristeita sekä leipomuksia. Ja uusi blogisi on ihastuttava!! <3

  VastaaPoista
 16. Kiitos ohjeista! Muottia ei ole mutta koitan tehdä pahvisen jolla otan ääriviivat ja leikkaan massan siten, saa nähdä kuin käy.. :)

  VastaaPoista
 17. Aivan mahtavan upeita , vau ! Kuinka siis teet nuo nuudedi heteet?

  VastaaPoista