tiistai 25. syyskuuta 2012

Ruusuvauvan ohje

Siirrän vähitellen vanhan blogini koristeohjeita tänne Bloggeriin ja sen mahdollisti eräs ihana pariskunta, jonka avulla sain suurimman osan vanhoista kuvistani takaisin rikkinäisestä kovalevystä. Ilman tätä apua olisi kaikki kuvani (ja sitä kautta ohjeetkin) olleet mennyttä. 
Kiitokset aivan mahtavasta avusta!!!

Ruusuvauvan ohjetta toivottiin esille ja olkoon se ensimmäinen ns. vanha koristeohje. Toiveita voi esittää, jos joku kaipaa jotain erityistä ohjetta.
 
 Tarvikkeita.Värjäsin sokerimassan Wiltonin Rose-pastavärillä kolmeen eri sävyyn.


Kaulitse valkoisesta sokerimassasta noin 5 mm paksuinen levy ja ota muotilla (pyöreä 8-9 cm halkaisijaltaan) pala.


Alustan voi jättää sileäksi, mutta tähän tein pallopäisellä marsipaanityövälineellä painaumat piparkakkukuvioihin.


Foliosta saa lusikan avulla muotoiltua terälehdille kuivatusalustan. Pelkkä lusikkakin käy, mutta minusta folio on kätevämpi. Sitä voi muotoilla lisää koverammaksi tarvittaessa.


Terälehtien muottina käytin pisaranmalllisia piparimuotteja. Käytin kahta pienempää, 4 ja 5 cm:n pituisia muotteja. Ensin vaaleimmasta sokerimassasta 5 cm:n muotilla paloja. Sydänmuottejakin voi kokeilla leikkaamalla pala kahteen osaan.


Muotoile vaahtomuovisienen päällä pallopäisellä työvälineellä pisaran leveää päätä ohuemmaksi.


Laita terälehti folion päälle siten, että leveämpi pää tulee hiukan reunan yli ja poimuta sitä varovasti sormin.


Tee terälehtiä 6 kpl ja laita ne kuivumaan. Kananmunakenno on aika hyvä apu folioiden tukena.


Anna kuivahtaa muutama minuutti ja aloita värittäminen ensimmäisenä tehdystä terälehdestä. Sävytyksessä käytin pensseliä ja tomuväriä (EdAble Art: peony rose ja Squires Kitchen:Edible pearl). Kaverina oli tomusokeria, jolla tomuväriä voi vaalentaa. Tomutin pensselillä terälehden muuten, paitsi jätin reunat sävyttämättä.


Kiinnitä terälehdet tomusokerikuorrutteella tasaisesti alustalle. Tue terälehdet talouspaperinpaloilla takaa. Terälehdet voisi kuivattaa kokonaan ennen kiinnittämistä, mutta minusta on helpompi asetella niitä hiukan pehmeinä. Ohuempi osa terälehdestä ei enää taivu tässä vaiheessa ja on herkkä hajoamaan, mutta muuten lehteä voi taivutella.


Tee seuraavat kuusi pienemmällä (4 cm) muotilla, mutta muuten samoin kuin isommatkin. Juuri tässä vaiheessa foliokuppeja voi supistaa. Anna hetki kuivahtaa.


Kiinnitä ne alempien terälehtien välikohtiin. Voit lyhentää pisaran "häntää", jotta ne mahtuvat paremmin. Laita tueksi talouspaperin paloja. Katso valmiiksi vauvan päälle ja vartalolle paikka.


Tee vauvan pää ja tee yksi terälehti sille hatuksi. Kiinnitä kukkaan.


 Vauvan pää ruusuun liitettynä.


"Vartalon" saa liittämällä pieneen palaan  terälehden päitä. Sävytä tomuvärillä.


Keskustaan täytyy laittaa muutama terälehti (tässä 3 kpl) ennen "vauvan vartaloa".  Jos vartalo on liian paksu, leikkaa saksilla alaosasta ylimääräistä pois. Tähän tuli myös vielä yksi pieni terälehden pala peittämään kiinnityksessä tulleet jäljet. Poimuta sormin terälehti haluamaasi muotoon.


Poista tukipalat vasta kun koriste on kunnolla kuivunut, aikaisintaan vasta seuraavana päivänä.


Tässä eräs kakku, johon tein ruusuvauvan.

 Vauva lähikuvassa.


Kakun koristeena oleva ruusu.6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että sait pelastettua kuviasi:) Tuo ohje on ihana!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että kaikki kuvat eivät tuhoutuneet. On käynyt sääliksi kaikkia teitä Vuodatuksen "uhreja"! En tiedä oliko sinulla vanhassa blogissa ohjetta ruusun tekemiseen, mutta tänään elämäni ensimmäistä ruusua väkertäneenä en voi kuin huokailla kateellisena katsellessani tuota viimeistä kuvaa... Minun terälehteni eivät todellakaan ole noin aidon näköisiä! Joten jos kainosti saisi toivoa opastusta tuollaiseen (juu, ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka, mutta sinun ruususi on kyllä ehdottomasti kärkikastia kaikista näkemistäni).

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana vauva :) käyppäs vilkaisemassa blogiani siellä on tunnustus sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa että ainakin osa huipuista ohjeistasi pelastuu, täällä on kyllä surtu niide menetystä. Monta kertaa olisi ollut jo tarvetta päästä kurkkimaan kukkienteko vinkkejäsi.

  Jos saa pyytää niin pystytkö laittamaan pioni ohjeen esillle jossain välissä.

  VastaaPoista
 5. Niin kaunis! Hieno ohje, löysin nyt vasta blogiisi ja jään ehdottomasti seurailemaan, mitä ihanaa puuhailet!

  VastaaPoista
 6. Yritin ja on tällä hetkellä kuivumassa. Tukena käitin alumiinifoliota. Tällä hetkellä ei näytä kummoiselta, mutta ensikertalaiselta se hyväksytään

  VastaaPoista