maanantai 24. syyskuuta 2012

Röyhelötäytekakku

Netissä olen nähnyt liukuvärjättyjä röyhelöreunakakkuja aika paljon viime aikoina ja sellaista teki mieli kokeilla. Kesällä kävi ystäviä kylässä ja se oli oiva syy tehdä oikein tyttömäinen ja hempeä kakku tarjolle. Täytteitä en tarkkaan enää muista, taisi olla jotain simppeliä, vadelmia, mansikoita ja kermavaahtoa. Vaaleanpunaista siis täytteissäkin :D


Reunaröyhelö. Reunan tein siten, että minulla oli piparkakkureunainen muotti, jolla otin kaulitusta sokerimassasta paloja. Keskelle palaa painoin pyöreällä muotilla aukon. Leikkasin veitsellä renkaan poikki ja näin siitä tuli pitkä, piparkakkureunainen kaistale. Reunan ohensin ja rypytin marsipaanityövälineellä. Liimasin röyhelöt kaupan tomusokerikuorrutteella kakun reunalle, aina hiukan edellisen röyhelön päälle. Tämä oli kiitollinen malli siitä, että kaistaleen ei tarvitse olla yhtenäinen. Pätkistäkin onnistuu, sillä jatkokohdat häviävät röyhelöihin.


Päälle pursotin pikeeristä kiehkuroita ja kukkia.4 kommenttia:

  1. Sinä sitten osaat olla taitava! Hurmaavan näköinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Ai täältä löytyy nykyään blogisi, pitääpä muistaa! :-) Kakku on jälleen kerran upea, ihanat noi värit reunoilla :-)

    VastaaPoista
  3. Upea kakku...olen itsekin innostunut noista röyhelöistä. Toi liukuvärjäys on tooooodella upea. Itse en ole ihan vielä tolla tasolla leivonnan suhteen, mutta sinun innoittamana ...aion kehittää itseäni!

    VastaaPoista