sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Leopardikääretorttu

Leopardikuosi pysyy pinnalla vuodesta toiseen ja se on löytänyt tiensä myös kakkuihin. Yleensä kakun pinnalle, mutta netissä törmäsin kakkuun, joka oli sisältä leopardikuvioinen. Se vaatii jo enemmän askartelua, helpommin kuosi on toteuttavissa kääretorttuun. Samalla tekniikalla käärikseen voi kehitellä mitä kuvioita haluaa ja tarkkoja linjoja saa paistamalla koristelua hetken uunissa ennen vaalean taikinan lisäämistä.

Tein tavallisen kääretorttupohjan, josta pienen osan värjäsin kaakaojauheella vaaleanruskeaksi ja osan tummanruskeaksi. Ehkä noin 0,5 dl taikinaa kumpaakin väriin ja lusikoin ne paksuihin pakastepusseihin. Leikkasin kulmaan aukon ja pursotin täpliä leivinpaperille. Lopun vaaleasta taikinasta kaavin pursotinpussiin ja pursottelin raitoja täplien päälle. Näin täplät eivät leviä. Paistoin kääretorttupohjan normaalisti, kumosin ja hetken jäähtymisen jälkeen kumosin puhtaalle leivinpaperille sen uudestaan, jotta paistopinta jää kääretortun sisään.

Valmis kääritty torttu. Välissä on kesäiset maut, kermavaahtoa, mansikkasosetta ja tuoreita mansikoita. Päälle pursotin kermavaahtoa ja ripottelin suklaalastuja.


7 kommenttia:

 1. Voi miten ihana teos sinulta jälleen :) !

  VastaaPoista
 2. Tämä idea tuli kuin tilauksesta! Poikani suurin toivomus on saada leopardisynttärit. Tätä tulee siis ehdottomasti tarjolle. Mitäs luulet, voiko tämän tehdä edellisenä päivänä? Pelkään, että pakastevadelmat värjäävät kääretorttua.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana idea! Suloinen leopardikuosi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)

  Houtten: Jos vadelmat eivät ole kovin vetisiä tai valutat ne ensin, niin uskoisin toimivan ihan hyvin. Harvoin kosteus pinnalle asti yltää :)

  VastaaPoista
 5. Wau! Hauska :) Tälläinen on pakko tehdä!

  VastaaPoista
 6. Ei voi olla totta! Ihan huippu luomus! Kiitos ideasta :D

  VastaaPoista