torstai 12. joulukuuta 2013

Puolukkakonvehteja

Suklaa on ollut minulle mieluinen raaka-aine... syötynä. Suklaan käsittely taas on tuntunut jonkinlaiselta salatieteeltä kaikkine lämpötilan mittaamisineen sun muineen. No, nyt on tullut aika perehtyä konvehtien valmistuksen saloihin ja kotona kokeilin puolukkakonvehtien tekoa. Kermaruusulta löytyy mainiot ohjeet konvehtien valmistukseen, täältä.


Kovin kummoisia muotteja minulla ei vielä ole, mutta näillä pääsi alkuun. Ananasmuottiin haluaisin jonkin ihanan ananastäytteen. Jos jollakin on hyvä ohje, niin saa vinkata :D


Ei se nyt niin vaikeaa ollut kuin mitä alunperin ajattelin tai sitten oli aloittelijan tuuria. Kuoresta tuli ohut ja temperointi onnistui kun kerran konvehdit irtosivat muotista helposti. Täytteenä on karpaloliköörillä terästettyä puolukkaa (kaupassa ei ollut karpaloita), jonka keitin sokerilla ja osaksi hillosokerilla paksummaksi ja paseerasin sileäksi. Lapsista nämä olivat liian kirpakoita, mutta itse tykkäsin.4 kommenttia:

 1. Ja kauniita ! nuo valko-punaiset ihan jouluiset !

  VastaaPoista
 2. Mitä suklaata käytit noihin? Täälläkin haaveillaan konvehtien teosta, mutta mietin mikä suklaa noihin olisi parasta, siis markettien valikoimasta?
  Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markettien suklaa ei oikein sovi konvehtien tekoon, mutta tummiin suklaisiin käytin Fazerin tummaa suklaata (ei taloussuklaa) ja kyllä ne ainakin onnistuivat. Valkoiset ovat belgialaista suklaata, jota ei saa kaupoista.

   Poista