tiistai 3. joulukuuta 2013

Pari pientä piparitaloa

Sunnuntaina leivoin ystävälle pyynnöstä pari pientä piparitaloa, jotka hän vie arpajaisvoitoiksi. Hänen poikansa harrastaa jääkiekkoa ja toiminnan rahoitukseen tarvitaan myös vanhempien ja muiden aikuisten panostusta. Arpajaiset ovat mainio tapa kerätä varoja seuralle.

Myrsky yllätti leipurin ja kesken pipareiden paiston sähköt katkesivat. Eivätkä tulleet hetkessä takaisin, vaan sähkökatko kesti useita tunteja, yöhön asti. Onneksi leivinuuni oli juuri lämmitetty ja hetken odottamisen jälkeen paistoin loput piparit siinä. Ensimmäinen satsi kärähti, kun malttamattomana laitoin pellilisen liian kuumaan uuniin, mutta taikinasta riitti vielä uuteen pellilliseen. Sain piparit paistettua ja seuraavaksi koristelin ne romanttisessa kynttilänvalossa. Muuten ihan jees, mutta huomasin aamulla, että olin koristellut kuuset sinisellä kuorrutteella. Kuorrute oli hiukan turkoosiin vivahtava, joten se näytti kynttilänvalossa aivan vihreältä. Onneksi olin ripotellut vihreää koristelusokeria päälle. Osan kuusista koristelin valkoisella kuorrutteella.

Käytin Sveicon piparkakkutalomuotteja. Muoteissa oli aika isot, pyöreät ikkunat. Otin pienellä kukkamuotilla palan ikkunoihin ja painoin pyöreällä muotilla uuden ikkuna-aukon. Näin sain ikkunoita pienemmiksi. Muotilla tulee molemmista päätypaloista oviaukollisia, mutta laitoin takaseinään oven takaisin, jotta seinä olisi ehjä. Savupiipullakin tuntui kokoa riittävän :D


Metsän eläimiä.


Minihirvi.


Pupu.


Jouluheppa.


Joulupossu.


Kuka kumma on tukkinut piiput lumipalloilla? Pudotin pari toffeekuulaa savupiiippuun. Jotenkin noin isoina ne olivat sellaisia kummallisia ammottavia aukkoja. Tähän kattoon tein koristelun kirpeästä karamellinauhasta ja toiseen pursotin pikeerin.2 kommenttia:

  1. Hei!

    Nää sun piparirakennelmat on todella hienoja. Mistähän löytäisi tilda-talon kaavat?
    Olen yrittänyt netistä etsiä mutta ei tahdo löytyä.

    VastaaPoista