keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kaarevakattoinen nonparellimökki

Kaarevakattoinen talo meni myös koulun myyjäisiin ja heti sen jälkeen toivottiin toista samanlaista vietäväksi muualle. Siitä ei tullut kuvaa otettua, mutta talo oli melkein identtinen tämän kanssa. Kaavat löytyvät täältä.


Talossa asustaa kolme karhua."Kuka on syönyt puuroni?"


Tämä syksy on joulukuuta myöten ollut vähän turhankin vauhdikas ja niin tuli jälleen kiire talon koristelun kanssa. Halusin kokonaan kuorrutetut seinät, mutta kuorrutus ei olisi ehtinyt kuivua ennen talon kokoamista. Siksi levitin palettiveitsellä ohuelti pikeeriä seinään ja ripottelin runsaasti nonparelleja päälle. Seinä kuivui nopeasti ja ehdin vielä illalla koota talon valmiiksi.


Katto on pursotettu paksuhkosta pikeeristä pienen ruusutyllan avulla röyhelökatoksi. Aamuun mennessä kuorrutukset olivat kovettuneet tarpeeksi paketointia ajatellen.5 kommenttia:

 1. Ihania nää sun piparkakkutalot! Ne on niin kauniita! =)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea!
  Nyt tiedetään minne nompskuja saa suuren määrän upotettua!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Miten sä saat tuohon kattoon tuon kaarevan muodon? Ohjeissa ei mainita ja pilkunviilaajana haluaisin tietää minkä päällä sä sitä pidät että saat sopivan kaarevuuden? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli vanhassa blogissa kuvalliset ohjeet taivutuksesta, mutta Vuodatuksen kaatumisen takia menetin kuvat ja uusia en ole ehtinyt kuvaamaan. Käytän Tupperin isoa kakkukupua taivutuspintana ja lopullisen muodon katson ensin paistettujen etu- ja takaseinän mukaan.

   Poista