lauantai 23. maaliskuuta 2013

Koristeelliset kakut-lehti

Moni bloggaaja on saanut testattavaksi tämän samaisen lehden eli Koristeelliset kakut. Ensimmäinen numero oli edullinen, sen olisi raaskinut itsekin ihan hyvin ostaa, mutta otin kumminkin vastaan testitarjouksen.


Paketissa oli lehden lisäksi pahvinen muffinssiteline, pari perhosmuottia ja koristeluhile (jota ei ole tarkoitettu syötäväksi). Hileestä on netissä ollut aika paljon keskustelua. Miksi laittaa leivontalehden mukaan jotain ei syötävää? Minusta ensimmäiseen numeroon ei olisi hilettä kannattanut laittaa, koska Suomessa ei syötävät-koristelut ovat harvinaisempia lukuunottamatta kakkukynttilöitä ja muovisia kakunkoristeita. Ulkomailla on kakuissa enemmän ylimääräisiä härpäkkeitä. Minua hile ei häirinnyt, koska olen itsekin ostanut tuota samaista hilettä. Olen käyttänyt sitä joulukuusenkoristepipareissa (joita ei ole syötäväksi tarkoitettukaan) ja koristehahmoissa, joita ei myöskään syödä esim. tässä. Hile on myrkytöntä, joten se ei haittaa, jos pari murusta kakun pinnalle rapisee.

Lehtisessä oli muutamia ohjeita, jotka sopivat parhaiten aloittelijoille. Mitään uutta ihmeellistä en lehtisestä löytänyt. Ohjeet olivat selkeitä, mutta joissain kohdin tekisin toisin. Lehti on kumminkin ulkomaista alkuperää, joten siirto suomalaiseen makuun ei ehkä suoraan onnistu.


Muottien vertailuosio on hyvä, varsinkin ensimmäisiä tarvikkeita hankkivalle. Tosin vertailu oli kovin niukka ja esim. muovisten piparimuottien kallista hankintahintaa ihmettelin. Cuisipron muottisarja (5 kpl) maksaa Suomessa n.10 e eli vain 2 e kpl. Onkohan ulkomailla jotain vielä erikoisempia muotteja ohuesta muovista tehtynä? Täällä muoviset piparimuotit eivät kovin kalliita ole paitsi nuo 3D-muotit, joiden hankintahintaa ei ihmetelty sekä sokerimassakoristeisiin tarkoitetut muottisarjat. Muottisarjojen yksittäisen muotin hinta ei ole korkea, mutta hankintahinta nousee, kun muottisarjassa on useampi muotti. Lehdessä olisi voinut myös mainita paperimallin mukaan taikinalevystä leikkaaminen. Se ei maksa mitään, "valikoima" on rajaton, mutta on toki oikeita muotteja hankalampi tapa tehdä pipareita.


Sarjassa on ehtinyt tulla kauppoihin jo toinen osa, jossa on mukana pursotinpussi ja muutamia tyllia.

Lisätietoja löytyy lehden verkkosivuilta täältä

Facebook-sivut täällä.

6 kommenttia:

 1. Mulla on noi molemmat lehdet ja varsin käyttökelpoisia juttuja mutta toi hilehomma. En voi käsittää miksi joku tekee leivonnaisia joita ei voi sitten syödä(jos niihin laittaa tota hiletta).

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä lehti oli todella ala-arvoinen. Ostin sen halvan hinnan vuoksi. Hile ja pahviset alustat menivät roskikseen. Varsinainen "lehti" oli ohut lärpäke.

  VastaaPoista
 3. Meillä pojat toivoivat lehden ostamista noiden perhosmuottien takia (ja sitten tehtiin tietysti kakku, johon niiden kanssa tehtiin koristeet... lopputuloksen löytää blogistani, jos kiinnostaa ;-).

  Lehti oli pieni lehtinen, mutta minusta sisältö oli ihan kiinnostvaa - vaikka jonkun verran sentään on vuosien varrella tullut leivottuakin.

  Myös muotit vaikuttivat ihan laadukkailta. On minulle tullut sellaisia heppoisia ja melkein käyttökelvottomia muovimuottejakin paljon hintavampienkin pakettien mukana.

  VastaaPoista
 4. Minusta lehti oli tosi hyvä. Me kaikki kun emme ole ammattilaiskoristelijoita... Asiaakin oli aloittelijan näkökannasta ihan tarpeeksi, myös koristeet oli laadukkaita. Huonompiakin olen kaupoissa nähnyt. Lehti oli varmaan ohut, kun siitä puuttui turhat mainokset. Minusta ainakin helpompi säilyttää tälläisiä "lärpäkkeittä" kuin mainoksia täynnä olevia lehtiä. Tähän sarjaan ilmeisesti kuuluu yli 100 lehteä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä postauksesta! Tosin oli melko kamalaa lukea, että se hile, mitä 10-vuotiaamme siveli kakkunsa päälle kuukausi sitten, ei ollutkaan syötävää.. :( Eihän meille tullut mieleenkään, että sellaisen lehden välissä olisi jotakin, mitä ei voi syödä!! Onneksi sitä ei ollut kakussa paljoa! Vähän kurja idea lehden tekijältä!

  VastaaPoista
 6. No hups, enpä tietänyt minäkään, ettei se hile ole syötävää! Onneksi se on vielä paketissaan, enkä taida avatakaan :)
  Mutta itse "lehti", no joo, oon Ullan kanssa samoilla linjoilla; ainakin mulle ihan turha, vaikka en todella mestarileipuri olekaan. Paljon parempia ohjeita saa leivontablogeista, esimerkiksi täältä :)

  VastaaPoista