lauantai 12. lokakuuta 2013

Tyynykakku

Tyynykakkuja olen netissä nähnyt useitakin erilaisia, mutta vielä ei ole tullut sellaisen tekoa vastaan. Paitsi nyt :D Toiveena oli ruusutyyny ja sain kuvan kännykkään tyynystä. Täällä on hiukan vastaavanlaisia. Värinä oli hennon vaaleanpunaisen lila. Kakun sisältä löytyy suklaakakkupohja täytettynä pätkis- ja mansikkamoussella. Mukana oli välissä myös mansikkamelbaa ja -hilloa lisämakua antamaan. Kakku on kuorrutettu ensin kokonaan sokerimassalla ja ruusut on kieputettu kuorrutetun kakun päälle. Noihin ruusuihin upposi ihan kiitettävästi massaa.

Kakun muoto jäi aika paljon ruusujen alle, mutta leikkasin kakun reunat pyöreiksi samaan tapaan kuin tyynyissä on.


Näkyisikö tässä paremmin, että alareuna on muotoiltu sisäänpäin.


Ruusut sai tehtyä helposti, mutta niissä meni aikaa. Paljon enemmän kuin osasin etukäteen ajatella. Välillä pidin kakkua jääkaapissa. Onneksi saan jääkaapin säädettyä tosi kylmäksi, joten tuollainen iso kakku ei ihan hetkessä lämpene.


9 kommenttia:

  1. Oi tää on tosi kiva, tulee ihan mieleen oma mummola :)

    VastaaPoista
  2. Upea kakku ja ihanan siistiä työtä :)

    VastaaPoista
  3. Todella hieno! Blogini pikkukuvasta tuo näytti ihan normi-ruusupursotuskakulta mutta toisin oli :)
    Kyllä varmasti aika huisisti on massaa tuohon kakkuun mennyt - mutta upea siitä tosiaan tuli! Niin kauniisti olet kyllä nuo ruusut askarrellut!

    VastaaPoista
  4. Missä Resepti tähän kakkuun on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkupohjan resepti löytyy tekstistä linkin takaa. Leivoin ohjeen lisäten aineksia 8 kananmunalle sopivaksi. Täytteissä ei ollut mitään ihmeellistä. Vatkasin 6 dl vispikermaa ja jaoin siitä 1/3 toiseen kulhoon. Suurenpaan määrään lisäsin yhdistettynä kevyesti sulatettuja pätkiksiä (2 pss)+1 rasia maustamatonta tuorejuustoa. Pienempään määrään sekoitin mansikkasosetta (pakastemansikoista) noin 2-2,5 dl ja neljä liivatetta. Sokeria maun mukaan. Kahteen väliin tuli pätkismoussea ja yhteen mansikkamoussea.

      Poista
  5. Mielettömän kaunis! Yksinkertainen tyylikkyys vetoaa tässä...

    VastaaPoista
  6. Wau! tosi hieno, ja upea toteutus. Oot taitava. :)

    VastaaPoista
  7. Aivan mieletön! :) Huikea! Vitsit mikä homma on ollut tuon kakun tekemisessä! Miltäköhän se on maistunut?! Sitä sopii miettiä! :D Wow!

    VastaaPoista