maanantai 20. toukokuuta 2013

Omenankukkapursotus

Keskimmäinen tyttäreni on käynyt nyt 8.luokan keväällä Videot ja Mediat-kurssia. Siitä innostuneena halusin kokeilla videoiden tekoa myös tänne blogin puolelle. Minä hoidin kuvauksen ja tytär videon muokkaamisen. Välineet ovat kovin vaatimattomia, mutta tavallisella digikameralla, lasten silityslaudalla ja muovilaatikolla sekä parilla kattilalla päästiin alkuun. Jaa, mitä tuo silityslauta ja muut hirpakkeet tuossa oikein tarkoittavat? No, niistä rakennettiin teline kameralle, kun ei ole minkäänlaista kamerajalustaa hankittuna :D

Omenankukkakääretorttu. Tavallisen kääretorttupohjan täytin sokeroiduilla pakastevadelmilla (kotimaisia), jotka on soseutettu. Väliin en laittanut kermaa, koska päälle tuli sitä aivan riittävästi. Oksat ovat suklaata. Sulatin suklaan paksussa pakastepussissa ja pursotin oksia rypistetyn leivinpaperin päälle. Jääkaapissa kovettamisen jälkeen niistä sai väkkyröitä omenapuunoksia.


Ensin vaaleanpunaiseksi värjätty kermavaahto pursotetaan pursotinpussin siihen sivuun, jossa on ruusutyllan kapeampi pää. Tässä käytin kaarevaa, 15 mm ruusutyllaa. Värjäyksen ei tarvitse olla välttämättä tasainen, koska omenankukissakin on sävyeroja.


Kermavana. Pussia pidetään siten, ettei vana sotkeennu muualle pursotinpussiin. Valkoinen kermavaahto pitää siis olla valmiina toiseen pursotinpussiin laitettuna.


Pussi täytetään kermavaahdolla.


Tässä video:

Pursotus aloitetaan keskeltä kukkanaulaa, paksumpi tyllan osa keskustaa kohden.


Kukat laitoin lautaselle ja lautasen pakastimeen. Kukat kohmettuivat nopeasti, jonka jälkeen ne oli helppo siirtää lastan avulla kääretortun päälle. Keskustaan tomutin vihreää kimalletomuväriä ja pursotin keltaiseksi värjätystä kermavaahdosta pilkkuja.


Siinä mielessä kiva tapa tehdä kukkia, kun koristeet ovat helposti syötäviä :D


10 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen kerran! Jospa minäkin tohtisin. Vinkiksi vain, että ruusupursotus-videoakin kaipailtas.. =)

  Mut asiaan, tuon videon saat lisättyä bloggerissa, samaan tyyliin kuin kuvat. Lisää kuva-painikkeen vieressä on Lisää video-painike. Onnistuuko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin sitä, mutta Blogger ei löytänyt videota. Ei edes suoralla osoitteella. Jostain ohjeesta sitten bongasin, että saattaa kestää päiviä ennenkuin video näkyy Bloggerissa eli pitää vain odotella :D

   Poista
 2. Tarkat ja hyvät ohjeet ja lopputulos todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kyllä huomaa, että olet tehnyt tuota ennenkin, niin älyttömän näppärästi se kävi videolla. Täytyy varmaan kokeilla itsekin jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanista kommenteista :D

  VastaaPoista
 5. Ihania omenankukkia, todella kauniita! Ja video oli tosi kiva, hahmotti paljon paremmin mitä tapahtuu. Voi kun itsekin osaisi joku päivä tehdä samanlaisia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos opetusvideosta! Ihania kukkia.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Ihania kukkasia. Ja loppua kohti vaan tahti taiteilijalla kiihtyi ;) Tosiaankin, videosta saa eri tavalla käsityksen tekemisestä kuin pelkkien kuvien perusteella. Täytyypä tässä kesällä joskus itsekin kokeilla...

  VastaaPoista
 8. Todella hieno idea tehdä video. Erittäin hyvä toteutus lappusilla selitellä, hiljaisen musiikin siivittämänä.
  Amerikkalaiset kakkuvideot ovat kauhistus :D.
  Ihan pieni asia häiritsee postauksen kuvissa, hempeät ja kauniit kukat 'hukkuvat' taustanaan yrttitarjotin, anteeksi hölmö mielipiteeni:D!

  Terveisin nami-hiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Heh, mielipide ei ole ollenkaan hölmö, koska harmittelin samaa asiaa kuvien ottamisen jälkeen. Sisällä tarjotin ei näyttänyt liian sekavalta, mutta ulkona otetut kuvat vihreän luonnon keskellä oli jo sitten liikaa. Monet asiat näkee vasta sitten kun ne ovat valmiissa kuvassa. No, kakkua ei voinut enää siirtää, joten asia oli vaan hyväksyttävä. Mutta hauskaa, että huomasit aivan saman asian :D

   Poista