perjantai 24. toukokuuta 2013

Hortensian kukatVäsäilin seuraavaksi videoksi ohjeet hortensian kukiin. Harjoitusta videoiden tekoon vielä tarvitaan. Tämä on myös ihan itse muokattu, joten katselkaa sillä silmällä ja armeliaasti :D Vinkkejä saa antaa ja palautetta siitä, mitä pitäisi parantaa tai mitä haluatte videoissa olevan.


Olen siirtynyt sokerimassan käsittelyssä kokonaan maissitärkkelykseen. Se toimii minusta paljon paremmin kuin tomusokeri eikä jätä jälkiä samalla tavalla. Maissitärkkelystä EI voi käyttää marsipaanin kanssa.

Muotilla otetut palat ovat siistejä reunaltaan, kun ensin painetaan kaulitusta massasta pala muotilla, sitten napista painetaan kuvio kukkaan ja sen jälkeen hierotaan muottia kovaa alustaa vasten. Jos jotain massan rippeitä jää, ne on helppo pyyhkäistä sormella pois. Silikonialusta ei ole tarpeeksi kova tätä varten.


Videolla kukkien sävytys tomuväreillä oli kovin hankalan näköistä, kun yritin saada kukan myös näkyville. Oikeasti tomutan kukat joko suoraan foliomuoteissa tai kädellä, käsi kuppimaisessa asennossa. Kukat voi tomuttaa myös terälehden toiselta puolelta, koska terälehdet ovat ylöspäin ja siis molemmat puolet kukasta näkyvät.


Lähikuvaa. Nonparellien, sokerihelmien tai värisokerin kiinnitykseen käy myös elintarvikeliima tai kaupan tuubissa oleva tomusokerikuorrute.17 kommenttia:

 1. Kiitos videosta. Tuli kuin tilauksesta, olin juuri heittämässä vesilintua samanlaisilla muoteilla kun en saanut niillä kivan näköisiä kukkia mutta taidanpa antaa muoteille vielä uudent tilaisuuden ja kokeilen tekniikkaasi :)

  Todella kauniita kukkia.

  VastaaPoista
 2. Aivan kuin esikuvansa, upeita! Kiitos opasteesta =).

  VastaaPoista
 3. Toimiiko maissitärkkelys vaahtokarkkimassan kanssa? Video oli hyvä, kiitoksia! Näitä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lisää on tulossa jahka keritään tehdä :D Maissitärkkelystä voi käyttää vaahtokarkkimassan kanssa. Ainoastaan marsipaaniin se ei sovi. Nähtävästi mantelin rasva reagoi maissijauhon kanssa jotenkin ikävävästi.

   Poista
 4. Kuinkahan sinua voisi kiittää kun jaksat jakaa neuvoja ja opastaa meitä, arvostan kovasti vaivannäköäsi, kiitoksia! Video oli loistava ja kannustaa kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa, Ebe! Video oli oikein onnistunut ja selkeä! Hattua nostan että viitsit tehdä tällaisia ohjeita, joista on paljon iloa monelle koristeen tekijälle!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos videosta! Oli hienoa nähdä, miten näitä upeita koristeita tehdään. Työlästä, mutta lopputulos on kyllä upea!! Itse en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos ihanasta ohjeesta. Hienoa työtä! Tästä on paljon apua.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Juuri näitä hortensioita pitäisi tehdä erääseen hääkakkuun! Aiemmin en ole saanut mielestäni hyviä, juuri nuo reunat ovat aina ikävästi jääneet röhelöisiksi... Tällä ohjeella uusi yritys :)

  VastaaPoista
 9. Olipa loistavan havainnollistava ja hyvä video! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva ja havainnollistava tällainen video kukkien tekoon! :)

  VastaaPoista
 11. Tama on yksi parhaista kukkatutoriaaleista jonka olen nahnyt! Kiitos! Oli todella kiva nahda kukanteko myos lahikuvattuna. Selkeytti paljon. Ja ihanaa musiikkia taustalla. Lisaa videoita toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Yritän taas ehtiä kuvaamaan, mutta kiirettä on muissa jutuissa riittänyt ihan liikaakin. Ehkä se tästä taas helpottuu :D

   Poista
 12. Ui jui mitenkä ihana pätkä, iha huippu!!! Alako iha käjet syyhyään, että nyt kokkeileen, josko se mullaki onnistus... mää kyllä purskahin nauraan siinä noppeutetusa kohasa, ku aattelin, että just nuin säpäkästi moon sun uskonukki kukkia tekevän :D :D :D Kiitos Ebe hyvistä ohojeista!

  VastaaPoista
 13. jaa-a. Minä rupesin videota katsomaan, mutta mulle tulee, ettei voida näyttää.. Koska on estetty. maassasi tekijänoikeuksien vuoksi.. hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään tuo valittu musiikki vaikutti asiaan. En tiennyt, miten musiikki pitää laittaa (tekijänoikeusjutut?), kun kumminkin monissa videoissa on ihan tunnettuja biisejä. Vaihdoin ilmaiseen "tunnelmamusiikkiin", joten nyt videon pitäisi pysyä YouTubessa.

   Poista