sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Piparit intarsiatekniikalla

Kokeilin pipareiden koristelu erivärisillä taikinoilla intarsiatekniikalla, joka on tutumpi puutöistä. Käytin kaakaolla värjättyä ja tavallista piparitaikinaa sekä fantasiapipareiden vaaleaa murotaikinaa. Vaalean taikinan voisi myös värjätä, mutta jätin sen toiseen kertaan :)

Pipareita ei välttämättä tarvitse tämän enempää koristella, mutta kuorrutettakin voi lisänä käyttää jos haluaa.


Helpointa on ottaa ensin pala pois kaulitusta taikinasta ja liittää siihen seuraava väri.Kun pala on paikoillaan, otetaan seuraavalla koolla taas keskeltä pala pois.


Näin jatketaan, kunnes pipari on halutunlainen. Palat painellaan kevyesti kiinni toisiinsa ja lopuksi otetaan isoimmalla muotilla pipari irti. Pienen kukan kuvio on painettu painomuotilla.


Valmis, paistettu pipari. Vaalea taikina on erilaista kuin piparitaikinat ja se jää matalammalle. Oikeastaan se on hauska lisäefekti, mutta vaalealla piparitaikinalla pipareista saisi tasaisempia.


Pipareita voi lisäkoristella kuorrutteella.


Sydän.


Lumihiutale.Kokeilin myös liittää erivärisiä taikinapaloja suoraan kaulitun piparitaikinan päälle ja kaulin ne kiinni taikinaan. Tästä otin piparimuotilla sydämiä.


Valmiit, paistetut piparit.
10 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea! Hienoja!

  -Virpi-

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen työ, mutta kerrassaan upeita pipareita!

  VastaaPoista
 3. Wau! Tosi upeita, mutta olisipas vain aikaa tehä. :o

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs on hienoja. Kiitos kun jaoit idean.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniita pipareita! Täältä saa taas niin paljon inspiraatiota piparihommiin! :D

  VastaaPoista
 6. Oletko ajatellut tehdä kirjan näistä ihanista tekniikoista? Kiitos upeasta blogista :)
  Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jaa, enpä tiedä. Taitaa olla jo niin paljon noita leivontakirjoja ja lisää tulee jatkuvalla syötöllä, että pelkälle piparikirjalle tuskin on kysyntää. Ei kukaan ainakaan ole kysellyt sellaista tekemään :)

   Poista
 7. En tarkoittanutkaan pelkästään piparitekniikoita, vaan ylipäänsä kaikista upeista ideoista täällä blogissa :) Totta että leivontakirjoja on paljon, niitä löytyy myös omasta kirjahyllystä kun vain saisi aikaiseksi opiskella leivontaa... Hyvää joulunaikaa sinulle Ebe ja kaikille lukijoille! Taina

  VastaaPoista