sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Rainbow Dash-kakku ja sokeritöitä

Myös juhannuksena vietetään synttäreitä ja tähän My Little Pony-kakkuun toivottiin Rainbow Dashia, sateenkaarta ja sateenkaaren päähän aarrearkkua. Gluteenittoman kakkupohjan välistä löytyy banaania ja kinuskimoussea.


Kakun kuorrutteena on sokerimassa ja siitä tein Pony-koristeen sekä aarrearkun ja pilvet. Sateenkaaren muotoilin isomaltoosista eli kondiittorin sokerista.


Isomaltoosi sopi hyvin sateenkaaren materiaaliksi eikä tarvinnut odotella kovettumista kuten sokerimassan kanssa. Valoa vasten oli erittäin "sateenkaarimainen" :)


Kun tuli otettua tarvikkeet esiin, tein pienen harjoituskukan jämäsokerista.


Mikä lienee ananaskukka...


... tai juhannuskokko.


Kuvasin kukan blogia varten vasta seuraavana päivänä tekemisestä ja heti huomaa, että suurin osa kiillosta oli hävinnyt. Istagramissa olevassa kuvassa näkyy oikea kiilto. Ei siis sovellu kesäsäät kaikkein parhaiten sokeritöihin.


3 kommenttia:

  1. Ihana tuo sateenkaari! Kokeilin joskus tehdä sokerimassasta, mutta olihan se todella hailakan värinen tähän verrattuna.. Kaunis kakku!

    VastaaPoista
  2. Tuo sateenkaari on ihan valtavan hieno! Teitkö sen vähän jäähtyneistä isomaltoositipoista hanskat kädessä kaareksi muovailemalla vai valuttamalla sulaneen isomaltoosin muotoon leivinpaperille suoraan astiasta? En ole tehnyt isomaltoosista kuin Frozen-jäätä ja kiinnostaisi kokeilla, ja nyt kuopus toivoo Rainbow Dash -kakkua. Onko tämä sateenkaari tosi vaikea ekaksi kokeiluksi? Olen kyllä katsonut paljon videoita isomaltoosin käsittelystä, kukka yms, mutta en löytänyt ihan tällaista sateenkaareen sovellettavaa videota.

    VastaaPoista