maanantai 4. toukokuuta 2015

Amarulakonvehdit

Kesä on jo nurkan takana, mutta palailen vielä pääsiäisen leivontoihin. Kameran kätköihin oli jäänyt pari kuvaa pääsiäiskonvehdeista. Käytin kuoriin temperoitua valkosuklaata sekä tummaa suklaata, koska muotista tuli aivan pajunkissat mieleen. Täytteeksi tein amarulaganachen, nam!


Amarulaganache

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl kermaa
1 dl Amarulalikööriä
15 g voita

1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kattilassa kerma ja Amarulalikööri melkein kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna olla noin minuutin ajan. Sekoita ja anna pienen hetken jäähtyä (n. 35 asteiseksi). Lisää voi ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Siirrä ganache pursotinpussiin ja täytä suklaakuoret.

Suklaamuotin "maalaamisessa" on oma hommansa, jotta tumman ja valkoisen suklaan rajasta tulisi siisti. Käytin maalaamisessa pensseliä ja valoin vielä ohuen kerroksen suklaata päälle. Täytön jälkeen suljin kuoret, annoin jähmettyä ja irroitin suklaat muotista.


3 kommenttia:

  1. Vau miten hienoja! Olisi kiva jos sinulla olisi tekovaiheestakin kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin jossain vaiheessa tehdä konvehtien teosta vaihekuvia, mutta näistä ei tullut otettua siinä tehdessä missään välissä kuvia :(

      Poista
  2. Kivat muotit ja kuulostaa herkulliselta

    VastaaPoista