keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kuningasjäätelö

Kesä ja jäätelö. Mahtava parivaljakko ja vielä parempaa, kun jäätelön valmistaa itse. Tuoreet marjat maistuvat makoisimmilta, mutta niitä odotellessa käytin tähän Pakkasmarjan Kuningas marjasekoitusta.


Kuningasjäätelö

250 g Kuningas marjasekoitusta (tai muuten mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
2 valkuaista
1/2 dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kreikkalaista jogurttia (muukin jogurtti käy)
1/2 dl glukoosisiirappia

1. Soseuta sauvasekoittimella kohmeiset pakastemarjat.
2. Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa jogurtti, vaniljasokeri ja glukoosisiirappi keskenään sekaisin.
4. Yhdistä marjasose, jogurttiseos ja marenkivaahto.
5. Laita seos jäätelökoneeseen pyörimään tai pistä rasiaan ja pakastimeen jäätymään. Voit sekoittaa pakastamisen alussa seosta muutamaan kertaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Löysin Prismasta suloisia jäätelökulhoja ja tein lapsille marjaiset jätskiannokset. Koristeeksi laitoin pakastekuivattua vadelmaa ja pieniä marenkeja, joita olin aiemmin pursotellut italialaisesta marengista. Niihin olin tehdessä siivilöinyt myös vadelmamurskaa (pakastekuivattua vadelmaa Punnitse&Säästä-kaupasta)


Raikasta ja marjaisaa.


3 kommenttia:

  1. On kyllä tosi hyvän ja herkullisen näköistä. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostaa. Kesä on selvästi tulossa kun jätskiohjeita tuppaa vähän joka blogista.. :) Glukoosisiirappi on minulle ihan uusi tuttavuus joka majaileekin vielä kaupan hyllyllä..

    VastaaPoista
  3. Ah, miten raikkaan ja herkullisen näköstä. Nyt iski hirmuinen jätski- ja sorbettinälkä. Törmäsin kanssa noihin jäätelöpurkkeihin prismassa ja olin ihan yllättynyt. Aivan ihania vaihtoehtoja!

    VastaaPoista