keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Piparkakkukirkko

Ulkona myrskyää ja maisema on kaukana lumisista hangista. Onneksi piparimaailmoihin voi lisätä tomusokeria lumeksi niin paljon kuin haluaa. Tein piparkakkukirkon ja sain sen valmiiksi sen verran myöhään, että viimeisinkin valonsäde oli ulkoa kadonnut. Huomenna kirkko matkaa saajalleen, joten näillä kuvilla mennään :)


Katto on kuorrutettu tummalla suklaalla. Temperoin suklaan ja levitin leivinpaperille. Leikkasin suklaan vinoneliöiksi, jotka kiinnitin paanukatoksi piparikaton päälle.


Enkelin mekossa on syötävää, aito kultaa pienenä kimalteena.


Talossa on led-valot ja isomaltoosi-ikkunoihin maalasin elintarvikevärillä "lasimaalaukset".14 kommenttia:

 1. Hieno! Voi kun ehtisi itsekin tekemään, ei vaan aika riitä näpräilyyn. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on aivan ihana! Tulen joka vuosi tänne ihastelemaan näitä ainutlaatuisen hienoja piparkakkutöitäsi!
  Muistelen lukeneeni, että kiinnittelet osat yleensä pikeerillä. Oletko tehnyt niin tässäkin? Nuo kirkon nurkat ovat niin siistin näköiset (kiinnityspikeeri ei yhtään tursuile esiin), että herää uteliaisuus: miten ihmeessä onnistut tuossa? Samoin ihailen noita lasimaalauksiasi! Oletko "piirtänyt" maalauksen mustalla pikeerillä? Luuletko, että onnistuisi myös elintarviketussilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämäkin on kiinnitetty pikeerillä ja näin pieni piparityö onnistuu hyvin ilman pursuiluja. Ylimääräiset näkyvät pursuilut kaapaisen pienellä palettiveitsellä ennen pikeerin kuivumista pois. Nurkan voi koristella vielä ylimääräisellä pursotuksella, jos haluaa. Lasimaalauksen reunat ovat mustaa pikeeriä ja voi elintarviketussikin toimia, en ole kokeillut. Jälki ei vain ole niin tiffanymainen, koska pikeeri on hiukan koholla lasin pinnasta, mutta tussi ei.

   Poista
 3. Äärettömän kaunis !! Ei varmaan haitannut, vaikka ulkona myrskysi, kun teit jotain noin kaunista :) Iloista Jouluaikaa Sinulle toivottaa Pirjo

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava.Olet taitava,olen tuhonnut monta enkelin mekkoa...ne eivät vaan taivu murtumatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taivutuksessa on omat haasteensa, mutta se onnistuu kyllä. Pipari ei saa olla liian paksu eikä sitä saa paistaa liikaa. Taivutus on tehtävä nopeasti, mutta rauhallisesti samalla piparin pintaa tasaisesti painaen. Jonkin verran yläosa saattaa murtua, mutta sen saa pikeerillä peitettyä. Hätätilassa voi käyttää esim. jäätelövohveleita ja ne voi kuorruttaa esim. sokerimassallakin :)

   Poista
 5. Tosi ihania piparitöitä sinulla. Käyn täällä kanssa ihastelemassa töitäsi niin kuin Jonskukin ja ottanut malliakin jostain töistäsi.

  VastaaPoista
 6. Niin ihana! Tulisipa sitä oikeaakin lunta!

  VastaaPoista
 7. Miten temperoit suklaasi? Olen yrittänyt katsoa ja kuunnella kaikki kokki-ohjelmat ja netistäkin yrittänyt kaivaa oikeaa lämpötilaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermaruusulla on mainiot ohjeet suklaan temperointiin täällä: http://kermaruusu.vuodatus.net/lue/2008/12/suklaan-temperointi

   Poista
 8. Kiitoksia ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista