lauantai 13. joulukuuta 2014

Leimasinpiparit

Liitutaulutyylisiä kakkuja ja pipareita on blogimaailmassa näkynyt jo jonkin aikaa ja halusin testata leimasintekniikkaa tähän tyyliin kuten täällä. Ohjeessa käytettiin votkaa elintarvikevärin kanssa, mutta Wiltonin valkoinen on niin pakeneva väri, että oli pakko keksiä jotain muuta. Sekoitin tilkan pikeeriä ja väriä ja sain siten painojäljen onnistumaan tarpeeksi hyvin. Vaikka painojälki ei täysin onnistuisikaan, ovat nämä lumihiutalepiparit silti aika söpön näköisiä :)


Kuorrutin pienet pyöreät piparit mustalla pikeerillä (voi käyttää muutakin väriä, mutta halusin kokeilla sitä liitutauluefektiä) ja annoin kuivua kunnolla. Leimasimet ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta. Samoilla leimasimilla ei kannata muita musteita käyttää kuin näitä elintarvikekelpoisia.


Paksuhkosta pikeeristä ja tilkasta valkoista väriä saa "painomusteen". Jos käyttää jotain muuta väriä, voi kokeilla alkoholiakin.


Levitin pikeerin ja värin tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi.


Painelin leimasinta muutaman kerran väriin ja tarkistin, että väriä on joka paikassa.


Painoin leimasimen tasaisesti piparin päälle. Leimasin voi olla joko keskellä piparia tai aika hauskoja olivat vain toisessa reunassa olevat, puolittaiset lumihiutaleet.


Ihan joka kohta ei tälläkään tavoin jäljentynyt, jälki kyllä parani, kun painoi useamman piparin (varmaan pikeeri alustalla kuivahti hiukan).


Kuivumisen jälkeen piparit voi koristella reunoiltakin tai jättää tälläisiksi.


Lähikuvaa.


5 kommenttia:

  1. Moderni twist perinteisiin pipareihin, me like! Leimasinten ostoon siis :)

    VastaaPoista
  2. Ihania!!!! Leimasimia jo kasa askarteluun mutta nyt lähdettävä ostamaan niitä leivontaakin =)

    VastaaPoista
  3. Ihan huikea idea, siis vau vau vau!!!! ♥ ♥

    VastaaPoista