maanantai 10. marraskuuta 2014

Suklaakonvehteja

Joulu on jo mielessä ja harjoittelin suklaakonvehtien valmistusta. Osa herkuista meni isänpäiväksi lahjaksi, osa syötiin ihan muuten vaan :D

Kermaruusun sivuilta löytyy hyvät ohjeet konvehtien tekoon ja sieltä nappasin myös näiden vadelmakonvehtien ohjeen. Ihan pientä muutosta ohjeeseen tein, lisäsin esim. sitruunaa mukaan.


Muottiin sivelin punaisella suklaavärillä värjättyä kaakaovoita ennen suklaan valamista.


Täyte.


Kokeilin myös uusia magneettimuottejani, joihin tulee suklaansiirtokuva pohjalle (tai voi tehdä tietysti ilmankin). Kuvio jäljentyy suklaaseen. YouTubista löytyy tähänkin vinkit täältä.


Olisin halunnut neliön tai suorakaiteisen muotoisen muotin, mutta täytyi tyytyä sydämeen ja tähteen. Ihan kivat perusmuotit nekin.


Näiden täytteeksi tuli karpaloa.


Lisää kuvioituja suklaita. Raidallisessa sydämessä on täytteenä mustaherukka ja maitosuklaakuori, tumman suklaakuoren sisällä on mango-passiontäyte (ohje löytyy täältä).


Konvehti sisältä. Vielä vähän ohuemmaksi täytyy tuo pohjan suklaakuori jättää, muuten ihan ok :)


14 kommenttia:

  1. Oi, vau! Noissa täytyy olla hirveä homma, taikka ainakin hyviä hermoja varmaan kysytään! :) Tosi upeita.

    VastaaPoista
  2. Aivan upeita herkkuja! Noita kyllä mielellään makustelisi. :)

    VastaaPoista
  3. Todella ihania ja täytekkin näyttää makealta sekä suussa sulavan hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavan upeita.Nyt tulin uteliaaksi että mikä on magneettimuotti,pitääkin googlettaa.....

    VastaaPoista
  5. Mahtavia! Voi kun itsekin onnistuisi. Tuota magneettimuottia haluaisin kyllä kokeilla, näyttää niin jännältä. Mitä suklaata käytät näihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tumma suklaa on Fazerin tumma 47% ja maitosuklaa on maitosuklaata.Eli nämä kokeilut ovat ihan markettisuklaalla, mutta tarkoitus olisi hankkia parempia suklaita konvehtien tekoon.

      Poista
  6. ENpä ookaan koskaan tehnyt ite suklaakonvehteja, mutta kyllä vähän alkaa himottamaan kun kattoo noita sun kuvia.. Koristelut on kyllä onnistunut hienosti!

    VastaaPoista
  7. Oi että miten herkullisen näköisiä vaikka en itse olekkaan 12 jouluun konvehteja syönyt ollenkaan, mutta lahjaksi voisi jotain ehkäpä kokeillakkin tehdä. Pipari teoksiasi täällä siis enemmän odotellaan kun ne ovat aina niin upeita ja hauskoja! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitoksia kivoista kommenteista :)

    VastaaPoista
  9. Vau, todella hienoja!!

    VastaaPoista