maanantai 24. marraskuuta 2014

Maalaistalo

Nummelan RE/MAX on järjestänyt jo useampana vuotena lahjoitettuja piparkakkutaloja myymällä kampanjan, jonka tuotto menee paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna RE/MAX kutsui mukaan leivontabloggaajia ja myös minut kutsuttiin mukaan (kiitos kutsusta :) ). Mielelläni osallistun hyvään asiaan, vaikka muuten asustelenkin kauempana. Samalla kun vein talon, kävin kyläreissuilla tutuilla.

Joulun aika on aina ollut minun lempparini ja maalla asuneena siihen liittyy luonto, lumipeite ja maalaistalo, joka on täynnä ihmisiä. Meillä ei kovin hulppeaa taloa ole, pieni rintamiestalo vain, mutta aina tänne on mukaan mahtunut lisää porukkaa. Haaveena olisikin iso, valoisa huvila, jonne mahtuisi valtava kuusi ja pitkä ruokapöytä. Herkkuja pöytä täyteen ja paljon lapsia :)

Haaveen toteutin piparitalona. Perinteistä tyyliä ja maalaisjoulun tunnelmaa.


Talo on iso. Kattoonkin upposi 300 g tummaa suklaata. Siinä riittää nakerrettavaa joulun jälkeen :)


Talossa on led-valot. Kuuset ovat piparitötteröitä, jotka on kuorrutettu italialaisella marengilla eli eivät ole liian kovia syötäviksi.


Noista bambeista tykkään ja ne tuntuvat tulevan jokaiseen piparkkakutaloon mukaan.


Suklaakatto ja pikeeriräystäs.


Piparitöitä voi käydä kurkkaamassa täältä. Ne ketkä asuvat riittävän lähellä, voivat osallistua hyvään asiaan ostamalla kotiin piparitalon, upean keijujen kenkäkodin tai vaikkapa hevostallin, linnan tai maailman söpöimmät pienet kodittomat eläimet. Mukava olikin huomata, että varsinkin lapset ja nuoret olivat osallistuneet kampanjaan innolla!

P.S. Siivosin tuon piparkakkukaavasivun. Olikin aika monta sivua hävinnyt nettimaailmasta. Eli kannattaa pitää suosikkikaavat tallessa :) Jos jollakin on hyvä piparkakkusivu tiedossa, voi vinkata, niin lisään listalle!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana,voisin heti muuttaa tuohon asumaan;D

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis pipariunelma! Varma lähestyvän joulun merkki on Eben ihanat piparityöt blogissa, upeaa kädentaitoa.

  VastaaPoista
 3. Lämminhenkinen ihastuttava talo, jossa voisi kuvitella asuvansa!

  VastaaPoista
 4. Toi on sanomattoman upea! Eben leivontakirjaa odotellessa...

  VastaaPoista
 5. Ihana talo, kuten sinun kaikki muutkin työsi! Miten olet tuon katon tehnyt, sulattanut suklaan levyksi ja leikellyt? Ja aina mietityttää tuon pikeerin säilyminen, onko talo vielä joulun jälkeen syötävässä kunnossa, jos sen tekee tässä vaiheessa, olen itse aina käyttänyt kananmunanvalkuaista pikeerin teossa...
  T: Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sulatin ja temperoin suklaan. Leikkasin palat ennen jähmettymistä, mutta irroitin ne vasta jähmettymisen jälkeen. Pikeeri säilyy kyllä kuivumisen jälkeen vaikka kuinka pitkään. Suomessa uskaltaa käyttää raakaa kananmunaa, koska salmonellatilanne on täällä hyvä. On olemassa myös pastöroitua valkuaisjauhetta, jota voi myös käyttää pikeerin tekoon.

   Poista
 6. Ihana talo ja niin oli hienoja teoksia muutkin tuolla sivustolla, kun kävin kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 7. Ihastuttava ja taidokkaasti tehty talo! Kävin katselemassa ja ihastelemassa tänään ihan paikan päällä ;) Todella kiva kilpailu kun kaikille jää hyvä mieli ja tuotto menee hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana talo taas tämäkin. Millä sinä kiinität osat toisiinsa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitän osat yleensä pikeerillä, mutta jos on haastava paikka, käytän isomaltoosia. Hahmot kiinnitän isomaltoosilla.

   Poista