lauantai 6. heinäkuuta 2013

Syntymäpäiväkakku

Kesä kiitää sellaista vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Tämän kakun tein jo viikko sitten syntymäpäiville. Juhlien sankari on innokas puutarhuri ja toiveena oli juhannus- ja pensasruusuja sekä tomaatteja. Uimarengas kuvastaa sitä, että synttärisankari on opettanut lapsenlapsia uimaan. Kakun täytteeksi toivottiin mansikkaa ja kermavaahtoa, siis perinteinen mansikkakakku :D


Pensaat ovat sisältä kakkua ja päällä on sokerimassaa. Lehdet ovat pikeeriä. Vaikka ruusupuskat ovat isoja, ne on helppo leikata.


Lähikuvaa.6 kommenttia:

 1. Ihana kakku jälleen! Miten ihmeessä teit pensaiden lehtipinnan?

  VastaaPoista
 2. Onko pensaat pursotettu?! Hienoa jälkeä! Miten muuten toteutat mansikka-kerma-täytteen? Keitätkö mansikasta etukäteen hillokkeen, muussaatko kohmeiset, viipaloitko vai mikä on mielestäsi paras tapa? Ja tuleeko samaan väliin myös kerma? Yleensä marjasta sellaisenaan tulee mulla vähän lötkö kakuntäyte. Ei tietenkään sama ryhti kuin vaikka moussetäytteissä on. Klassikko-yhdistelmä jota tulee siis harvoin itse tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensaat on pursotettu pikeeristä, mutta voikreemikin kävisi. Mansikkatäytteen teen monella eri tavalla, riippuen vähän minkälaisia mansikoita on käytettävissä ja millaista kakkua tilaaja toivoo. Välillä hyydytän moussen liivatteella, mutta tämä kakku on tehty siten, että soseutin tuoreita mansikoita ja levitin sosetta kakkupohjalle. Päälle sivelin kerroksen sokerilla makeutettua kermavaahtoa ja sen päälle viipaloituja mansikoita. Samaan tapaan voi tehdä pakastemansikoista, mutta marjat täytyy valuttaa ennen soseutusta ja viipaloidut mansikat jäävät pois. Lisänä käytän joskus mansikkahilloa makeutuksena. Jos sose lisätään kermavaahtoon, on mousse jämäköitettävä valkosuklaalla tai liivatteella.

   Poista