keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Gerbera

Jälleen yksi vanha kukkaohje :D


 1. Tarvikkeita. Kukat tein sokerimassasta, koska se kuivuu nopeasti muotoonsa. Kukkamuotteina käytin gerberamuotteja sekä päivänkakkaramuotteja. Niitä löytyy esim. täältä.
2. Massa kaulitaan pari-kolme milliä paksuksi levyksi ja muotti painetaan levyyn. Halutusta koosta riippuen aloitetaan joko suurimmasta muotista tai sitten vaikkapa keskikokoisesta.


3. Terälehtiä muokataan, kunnes lopputulos on halutunlainen. Terälehdet voi jättää myös käsittelemättä ja siirtää kukka suoraan kuivatusalustan päälle. Silloin kukka on vähemmän aitoa kukkaa muistuttava, mutta joihinkin kakkuihin se on oikein hyvä vaihtoehto. Tässä ohennan ja samalla hiukan pidennän terälehtiä vetämällä pallopäisellä työvälineella keskeltä ulospäin. Alustana on tuo ohut vaahtomuovi, mutta saman voi tehdä ilman sitäkin. Vaahtomuoviin massa ei tartu niin helposti ja käsittely on terälehdelle hellävaraisempi. 4. Muotoilutikulla saa terälehteen kuvioinnin ja samalla tulee taas lisää ohennusta. Työhön käy muutkin sopivat tikut esim. grillitikun pätkä, mutta kuviointi on silloin lievempi.


5. Terälehti on muotoilun jälkeen kovera. Halutessasi nosta muotoilutyövälineellä terälehteä ja muotoile etusormen ja peukalon avulla terälehti vasten työvälinettä kuperaksi. 6. Tässä kukka on siirretty  foliokuppiin kuivatusta varten.


7. Seuraava astetta pienempi kukka saa saman käsittelyn kuin aikaisempi ja siirretään edellisen kukan päälle.
8. Ilmavuutta kukkaan saa erottelemalla terälehtiä vaikka pienillä foliopaloilla.


9. Keskiosa aloitetaan päivänkakkaramuoteilla otetuilla paloilla.
10. Jokainen terälehti halkaistaan.


11. Jälleen muotoilua vaahtomuovin päällä.
12. Pala siirretään kukan keskelle. Apuna liimaamisessa voi käyttää koristeliimaa (elintarvikeliima), vettä tai sokerikuorrutetta (tuubi).


13. Sama käsittely kahdelle pienimmälle. Painamalla alustaa vasten pienellä pyöreäpäisellä muotoiluvälineellä voi taivuttaa terälehtiä.
14. Mustan keskustapalleron voi kuvioida siivilällä painamalla tai tikulla.


15. Kuviointia voi korostaa tai tehdä kokonaan myös marsipaanityövälineellä tai cocktailtikulla.
16. Toisiinsa liitetyt  terälehtikukat sekä keskusta liimataan kukkaan yhdessä.


17. Keskustan voi vielä kevysti painaa kiinni.
18. Valmiita kukkia.


 Vaaleanpunaista.


Valkoista.


Nämä gerberat on tehty Wiltonin Daisy-muoteilla.6 kommenttia:

 1. Niin kauniita! Kiitos taas erinomaisesta ohjeesta!

  VastaaPoista
 2. on nättejä, kyllä olet taitava :)

  VastaaPoista
 3. voi miten kauniita! Nyt ostamaan päivänkakkaramuotteja, gerberamuotti minulla jo onkin. Maaliskuiseen sukulaistytön rippikakkuun haluan kokeilla tällaisia. Kiitos tästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Beautiful work. All colors look lovely.

  VastaaPoista
 5. Oi kun on kauniita! :) Näilllä ohjeilla lähden tekemään rippikakkuni päällyskukkia. Mulla on gerberamuotit (3 kokoa) niin eiks niillä saa?

  VastaaPoista