maanantai 9. huhtikuuta 2018

Suklaakonvehteja

Suklaakonvehteja ja -koristeita on tullut tehtyä vuoden aikana aika paljon. Tässä muutamia otoksia ja monet ovat tuttuja jo instagramista. Makuja en tähän kirjaa, mutta täytteinä on esim. salmiakkia, baileys, karpalo, mustaherukka, vanilja, lime-kookos, suola-karamelli, minttu, mango-passion, kahvi jne...).


Nämä kaksi muottia ovat uusimmat. Pitäisi kokeilla pian taas jotain uutta :)Dipattuja praliineja.


10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hienon näköisiä, miten noita raaskii syödä?

  VastaaPoista
 2. Liekö näin vanhan postauksen kommentteja enää edes huomaat... mutta kiinnostaisi tietää millä väreillä näitä suklaita voi värjätä? Onko niihin omat värit vai käykö ihan tavalliset pastavärit joita leivonnassa muutenkin käyttää?
  Ihan huikean hienoja, uniikkeja taideteoksia nämä sun luomukset! Olisi kiva itsekin kokeilla konvehtien tekoa, vaikka mitään näin hienoa en ikinä saa aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värjäyksessä käytetään kaakovoivärejä. Myös rasvapohjaisia tomuvärejä voi käyttää, yleensä sekoitettuna kaakaovoin tai valkosuklaan kanssa, mutta esim. metallisävyjä käytän joskus ihan sellaisenaan muottiin tuputtaen. Pastavärit ovat enimmäkseen vesipohjaisia, joten ne eivät käy suklaan kanssa. Konvehtien tekeminen on kyllä hauskaa ja nykyään netistä löytyy tosi hyviä ohjeita, joiden avulla varmasti onnistuu esim. Kermaruusulla täällä http://www.kermaruusu.com/2012/10/konvehtien-valmistus.html

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset nopeasta vastauksesta, Ebe! :) Näillä tiedoilla pääsee jo eteenpäin. Taidan nyt ihan ensin kokeilla onnistunko edes temperoimaan suklaata ennen kuin lähden mitään kalliita välineitä ja värejä ostamaan. :D

   Poista
 3. Oho anteeksi, kommentti oli tarkoitettu blogin pitäjälle, tuli vahingossa vastauksena jonkun toisen kommenttiin!

  VastaaPoista
 4. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

  VastaaPoista