tiistai 19. joulukuuta 2017

Frozen-piparilinnakaavat

Laadin kaavat Frozen-piparilinnaan ja näitä voi helposti muutella mieleisekseen. Tein linnan sitä silmällä pitäen, että saan valot kivasti näkymään. Jos ei halua valoja linnaan, mallia voi yksinkertaistaa vielä lisää.


Kaavat löytyvät TÄÄLTÄ
Muista lisätä kaavoihin 4 kpl lisää pylväitä samaa kokoa kuin paviljongin yläpuolen koristepylväät, mutta ilman aukkoja!!!

Lisäksi tarvitaan alusta, jossa on reunassa aukko valoja varten. Käytin linnan "paviljongin" katto-osan mallia merkatakseni seinien kohdat alustaan. Jos seinät paistettaessa paisuvat, täytyy niitä leikata sopiviksi ennen koristelua. Samoin reunat kannattaa viistota.


Kaksi kapeampaa seinää tulee paviljongin kärkeen.


Sen jälkeen leveämmät seinät ja iso linnakappale keskelle viimeiseksi seinäksi.


Päälle tulee katto-osa, jossa keskustassa on isompi aukko valettu isomaltoosilla ja pienempi kolmio jää auki. Siitä tulee valosarjasta pieni osa parvekkeen valoksi. Edellisessä talossa ei ollut parvekkeella valoa ja siksi muutin tätä kohtaa. Mikäli linnaan ei tule valoja, katto voi olla kokonaan piparia.


Linnan pylväät tulevat tähän järjestykseen mitkä numerot ovat kaavoissa. Valojen takia 1. pylväissä on vino alaosa. Jos valoja ei tule, tämä voi olla kokonainen. 1. ja 4. osat tulevat paviljongin katon päälle ja muut halutulla tavalla linnan sivuille. Nämä täytyy kiinnittää sulalla sokerilla tai isomaltoosilla.


Parvekkeen vino ikkunaosa tehdään kahdesta pipariosasta ja ikkunan saa valettua käyttämällä esim. silikonimuottien reunoja apuna. Tai sitten leivinpaperilla tekee reunat valua varten.


Ikkunat valettuna.


Sulatin reunoja kuumennetulla paistinpannulla ja yhdistin kappaleet. Koristelin pinnan sulatetulla isomaltoosilla.


Linnan edessä olevat vinot pylväät ovat kaavoissa samoja kuin linnan paviljongin päälle tulevat pylväät, mutta nämä on kuorrutettu ja kiinnitysreuna on hiottu vinoksi. Silloin kappaleet saa nätisti kiinni toisiinsa. Kaavoista näköjään unohtui merkata nämä osat kappalemääristä eli näitä täytyy tehdä 2+2 (toiset peilikuvana. Yhteensä siis 12 kpl). Tämä toki riippuu siitä miten linnan katon koristelee vai jättääkö pylväät kokonaan pois tai korvaako ne esim. muutamalla piparilumihiutaleella. Vaihtoehtoja riittää :)


Linnan parvekkeen valosarja on piilotettu parilla kolmionmuotoisella kappaleella. Katon ympärille tulee koristepylväitä halutulla tavalla.


Valo loistaa ikkunoista ja  paviljongin katosta koristepylväiden läpi. Koristeena ja tukena on piparilumihiutaleita.


Tässä linnassa on ovet, ensimmäisessä ei. Paremmin valo näkyy, jos ei ole ovia. Tai sitten linnan etuosaan voi tehdä pienet ikkunat. Vielä pihalle muutama koristeltu pipari ja linna on valmis.

5 kommenttia: