tiistai 15. maaliskuuta 2016

Suklaata

Lisää suklaata :) Kohta on pääsiäinen ja silloin suklaa on taas pop! Ensin muutama sydämellinen ystävänpäiväkonvehti, jotka ovat jääneet postaamatta.


Näissä ideana on laittaa täytteet vierekkäin ja seinämänä välissä on ohut suklaalaatta. Instagramissa on kuva konvehdeista täytettynä. Idea on peräisin Melissa Coppelin instagram-sivuilta, mutta meikäläisen konvehdit eivät ole yhtä siistejä. Lisää harjoitusta.  Jos suklaakonvehdit kiinnostavat, niin Melissan sivuja kannattaa seurata. Aivan huikeita taideteoksia!

Poikkileikkaus.


Makuna on vadelma ja vanilja.


Galaxy-salmiakkipraliineja.


Exotic fruit-praliineja.


Samalla muotilla tein pelkkiä kuoria.


Joista yhdistämällä tuli veikeitä pääsiäismunia. Pesä on pakastekylmään alkoholiin pursotettuja suklaaoksia.


Pääsiäispuput tomusokerihangella.


Iso pääsiäismuna.


Reiät on tehty jälkikäteen kuumennetuilla metallimuoteilla ja pääsiäismunan pinta on harjattu teräsharjalla epätasaiseksi. Pohja on veistettyä suklaata, joka on tomutettu kaakaojauheella ja tomuväreillä.


Kukka on tehty puolipallomuottiin valetuista suklaakuorista.


11 kommenttia:

 1. Miten saat suklaista noin kiiltäviä? Siveletkö muottiin rasvaa tms? :) todella kauniita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muotit täytyy kiillottaa hyvin puuvillaisella liinalla tai esim. pumpulilla. Kaakaovoiväri temperoidaan ja koristellaan muotti ja se tekee paljon kiiltoa. Tietysti suklaa tulee myös temperoida hyvin ja jos tekee ilman koristeluja tavallisen konvehdin, niin kiilto näkyy siinäkin. Tuo kaakaovoiväri tuo sen vaan ehkä vielä paremmin esiin. Mitä kiiltävämpi konvehti, sitä paremmin temperointi on onnistunut :)

   Poista
  2. Siis muottina minulla on polykarbonaattimuotit. Silikonimuotilla kiiltoa ei saa. Pumpulilla puhdistetaan muotti, niin ettei siihen jää mitään rasvaa tai sormenjäliä ja samalla siihen saadaan sähköisyyttä. Tämä auttaa myös irroituksessa.

   Poista
 2. Minkälaista on tuo kaakaovoiväri? On kyllä hienoja, voi että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakaovoivärit ovat valmiita suklaavärejä, joissa on sekä väri että kaakaovoi valmiina. Värejä voi tehdä myös itse käyttämällä kaakavoita ja rasvaliukoisia tomuvärejä.

   Poista
 3. Kauniita taas! Kaakaovoivärejä taitaa löytyä ainakin Ullanunelmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ne ovat Ullanunelmasta jo loppuneet, mutta värejä voi tehdä itse kaakaovoilla ja rasvaliukoisilla tomuväreillä :)

   Poista
 4. Osaatko sanoa voiko kaakaovoin korvata jollain toisella? esim. kookosöljyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että voi öljyllä korvata, koska kaakaovoi jähmettyy, mutta öljy ei.

   Poista