keskiviikko 26. elokuuta 2015

Jälkiruoka-annoksia

Kesän mittaan olen innostunut kokeilemaan jälkiruoka-annoksien asettelua. Ravintoloiden annokset kun näyttävät jännittäviltä ja oikeastaan ovat pientä taidetta lautaselle. Ravintolaan matka käy harvoin, mutta samaan voisi pyrkiä kotonakin. Pientä luksusta arkeen :)  Tässä nyt muutamia, joita on tullut koottua. Hauskaa hommaa, mutta yllättävän vaikeaa päättää mihin minkäkin elementin tyrkkäisi.

Tässä viimeksi tehty annos: pistaasikakkua, mustikka-maitohorsmakastiketta, mustikoita, vanilja-limekreemiä, macaronmarenkeja, limeraastetta ja syötäviä kukkia.


Lähikuvaa.


Macaronleivos vadelmilla, diplomaattikreemillä ja marjoilla.


Mutakakkua, mansikkakastiketta, marjoja, pakastekuivattua vadelmarouhetta ja orvokkeja.


Lähikuvaa.
Raparperijuustokakku, vaniljakastiketta, marjoja, kandeerattuja syötäviä kukkia ja raparperia, mansikkahyytelökuutioita ja keksinmurua.Lähikuvaa.


Toisenlainen annos melkein samoilla aineksilla.


Viinihyytelössä olevia syötäviä kukkia ja mansikka, mansikkajäädykettä, suklaamarenkitikkuja. Alustalla mangokastikepisaroita.


Lähikuvaa.


Pikaisia virityksiä jämätarvikkeista. Kastike on mangoa, mansikkahyytelöä, marenkilevyjä, suklaakoriste ja mansikoita.


Tässä toinen versio.


5 kommenttia:

 1. Siis niin upeita, ootpa viitseliäs kun kotona näitä jaksat väkerrellä! Sun pitäisi osallistua johonkin kilpailuun tai perustaa joku yritys.

  VastaaPoista
 2. Voi Ebe! Niiiiiiiiiiin kauniita annoksia! Itselle kokkina ja aikoinaan a la carte -keittiössä töissä olleena nimenomaan jälkkärien kokoaminen oli se paras juttu, estetiikkaa <3

  T: Adan äiti

  VastaaPoista
 3. Upeita annoksia. Just arjen luksusta! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavan upeita annoksia,olet niin taitava:)

  VastaaPoista
 5. Kerta kaikkiaan!! Olet varsinainen taiteilija!

  -Riitu

  VastaaPoista