torstai 9. heinäkuuta 2015

Hääparimuffinssit

Kesä on häiden aikaa ja siten myös hääleivonnaisten. Useimmiten tarjotaan hääkakkua, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy ja yksi kiva tapa on tehdä yksittäisiä kuppikakkuja. Nämä hääparimuffinssit on koristeltu silikonimuotin avulla ja kuorrutteena voi käyttää sokerimassaa tai marsipaania. Alle sipaisin voikreemiä tarttumapinnaksi.


Väreinä käytin valkoista, ihonväriä, mustaa ja kahta erisävyistä lilaa. Värit voi sovitella vaikka hääparin asujen mukaan.Ensin täytin kaulanauhan valkoisella. Kaikki ylimääräinen massa tulee poistaa, jottei se leviä ihonväriseen massaan.


Seuraavaksi hääpuku.Hääpuvun reunaan voi sipaista elintarvikeliimaa ennen ihonvärisen massan lisäämistä, mutta minulla kuorrute oli sen verran tuoretta että tarttui kiinni. Muottiin ei tarvinnut laittaa yhtään tomusokeria, pala  irtosi oikein hyvin ilmankin.


Pala irroitetaan muotista.


Hääpukua voi tuunata, jos haluaa. Lisätä vekkien syvyyttä, tomuttaa kimalletomuvärillä, lisätä sokerihelmiä tai maalata kuvioita.


Sulhaselle laitetaan ensin taskuliina ja solmuke.


Puvun takki tulee mustalla massalla ja lopuksi pieni kaistale paidaksi.


Jos muffinssit ovat kovin korkeita paiston jälkeen, niitä voi leikata tasaisemmaksi ja vasta sen jälkeen sivellä ohut tasainen kerros voikreemiä. Koristeet säilytetään muovin alla ennen käyttöä, jos niitä täytyy tehdä paljon. Kuorrute säilyy siten pehmeänä.


Valmiit kuppikakut. Osan jätin ilman koristeita ja laitoin vain voikreemin, suklaakiehkuroita ja ruusun terälehtiä.


Hääparille vaikka oma herkkutarjotin hääsviittiin :)


Muffinssien ohje on täältä ja voikreemiin laitoin 100 g suolatonta voita, 1,5 dl kaakaotomusokeria ja ruokalusikallisen verran tohvikki-likööriä. Likööri vie pois voikreemin rasvaista makua ja antaa lisäaromia.2 kommenttia:

  1. Ideana vallan mainio kesään, juhlava ja hyvä kakun korvike !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista