sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lisää suklaatöitä

Taas olen ollut suklaatöiden kimpussa, mutta valitettavasti aikaa tekemiseen oli rajallisesti ja homma jäi hiukan puolitiehen. Jotain pientä sain kuitenkin aikaan :)

Pääsiäisaiheinen tipun pesäpuu. Alusta on käsitelty teräsharjalla puulaudan näköiseksi. Tipu on suklaamaalattu kaakaovoin, valkosuklaan ja suklaavärin sekoituksella maaliruiskulla. Kukan terälehdet on tehty madeleinevuokaan valetuista suklaakuorista (harmittavasti jäi vain maalaukset tekemättä ja kukka jäi ilman väriä). Pajunkissat ovat suklaamuotoilumassaa ja valkosuklaata+kookoshiutaleita ja tummaa suklaata. Pesä on pakastetun marmorikiven päälle spritsattua suklaata ja nopeasti kierretty pesän malliin.


Tipu on valettu valkosuklaasta isoon pääsiäismunamuottiin, yhdistetty puolikkaat ja maalattu suklaamaalilla, Silmät ovat tummaa suklaata ja valkosuklaata. Nokka ja jalat ovat värjättyä valkosuklaata.


Suklaamuotoilumassaoksat eivät ehtineet jähmettyä tarpeeksi, joten pajunkissakimppu jäi vähän ankeaksi.


Lähikuvaa. Kukka on suklaamaalattu tummalla suklaalla+kaakavoilla, mutta värjääminen jäi tekemättä.


Kokeilin suklaakorkokengän maalaamista suklaamaalilla mokkamaisen näköiseksi. Laitoin paperia kengän sisälle ennen ruiskutusta niin sisäpinta jäi kiiltäväksi.


Koristeena yksinkertainen suklaaruusu.


Pääsiäismunakokeilu upotuskuviolla. Kuvio on tehty siten, että pääsiäismunamuotin sisäpuolelle on laitettu silikonimuotti ennen valua. Rusetti on tehty suklaatransferisuikaleille suklaata levittäen ja suikaleet on kiepautettu lenkeille.


6 kommenttia:

 1. "Jotain pientä" :D mulla menis ikuisuus tämmöisissä. Ja hermot ;) tuo kenkä ja suklaamuna varsinkin on aivan mahtavia!! :)

  VastaaPoista
 2. Upeita! Ei voi kyllä muuta sanoa!

  VastaaPoista
 3. Siis iha HUIPPUJA, voi ku pääsis itekki näitä suklaatöitä harijottellee, ne o kiehtonu mua jo pitkään!!

  VastaaPoista
 4. Sinulla homma hallussa !

  VastaaPoista