sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lego duplo-kakku

Siirin 3-vuotissynttäreille meni tämä lego duplo-kakku. Täytteenä on lasten suosikkia, mansikkaa ja kermavaahtoa. Kuorrutus ja koristeet ovat sokerimassaa. Sain kuvan, jossa oli Siirin joululahjaksi saadut legopalikat ja niitä mukaillen tein kakunkoristeet.


Täytekakkukin on yksi iso duplolego.


Legotyttöä ei valokuvassa ollut, mutta minusta se oli kiva lisä palikoiden lisäksi.


Legokukka on myös "ylimääräinen".


Ikkunat tein pelkästä sokerimassasta, mutta palikoihin käytin osaksi piparia. Palikat olisi voinut tehdä ikkunoiden tapaan kuivatuista sokerimassapaloista yhdistäen, mutta pipari antoi vähän enemmän tukea ja saumat sai paremmin piiloon. Hioin isomaltoosilla kootut palikat tasaisiksi. Piparin päälle levitin pikeeriä tarttumapinnaksi ennen sokerimassaa Kokeilin ensin kuorruttaa piparipalikkaa samoin kuin kakku kuorrutetaan, mutta palikoista tuli muotoilusta huolimatta liian pyöreitä. Niinpä kuorrutin ensin pitkällä kaistaleella sivut ja päällyspinnan erikseen. Silottelin saumat parhaani mukaan tasaiseksi. Kokomassainen palikka olisi ollut painava ja massaa olisi mennyt paljon.


Palikkatorni.


10 kommenttia:

 1. Upea! Kiitos noista kuvista, joissa näkyy legopalikoiden rakenne.

  VastaaPoista
 2. Vau, onpas suloinen ja hienosti toteutettu kakku! :)

  VastaaPoista
 3. Mikä ihana kakku ja pikkuleivät! Itse olisin kyllä laiskuuttani oikaissut ja tehnyt pelkällä massalla =D

  VastaaPoista
 4. Oi mikä kakku! On noissa palikoissa ollut näpertämistä! :)

  VastaaPoista
 5. Uskomatonta miten upeita yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 6. Pitkästä aikaa selasin blogiasi ja kyllä taas ällikkä pääsi lyömään :) Järkyttävän hieno on tämä dublokakkukin ja piparit!

  VastaaPoista