maanantai 20. lokakuuta 2014

Halloween Treats

Halloweeniin kuuluu kaikenlaiset kammottavat syötävät. Välillä ne ovat niin ällöjä, että kauhistuttaa, mutta nämä tuunatut suklaat ovat aika kilttiä makeaa...


Suklaat voi tehdä myös kokonaan itse rocky road-tyyliin. Helpoin tapa on käyttää valmiita suklaapatukoita tai suklaalevyn palasia. Lisäksi tarvitaan suklaata sulatettavaksi (maito- tai tumma suklaa, valkosuklaata) paukkusokeria/-karkkia (löytyy esim. citymarketin amerikkahyllystä), mariannerakeita ja muita suklaavärirakeita tms.


Jos suklaan sulattaa alle 30 asteessa, sitä ei tarvitse temperoida. Tälläinen pieni määrä onnistuu sulattaa tiiiviissä paksussa pakastepussissa lämpimässä vedessä. Vettä ei siis suklaaseen saa joutua. Suklaaseen sekoitetaan paukkusokeri. Paukkusokeri ei paukahtele suklaassa, vaan vasta suussa.


Levitä suklaa suklaalevyn nurjalle puolelle.


Sulata valkosuklaa ja spritsaile "hämähäkinverkkoja".


Ripottele rikottuja suklaavärirakeita ennenkuin suklaa jähmettyy (siivilöin murskan, jotta mukaan ei tule ne kaikista hienojakoisimmat muruset). Aseta sinne tänne mariannerakeita pareittain silmiksi.


Värjää joko suklaata suklaaväreillä (rasvaliukoinen elintarvikeväri) mustaksi tai käytä pikeeriä mustaksi värjättynä. Pursota sillä silmät valmiiksi ja muutamia hämähäkkejä, jos haluat.


Pakkaa suklaat tarvittaessa sellofaaniin suklaan jähmettyä.


Pienille noidille ja karmaiseville vampyyreille omat halloween herkut!


7 kommenttia:

 1. Näitä olisikin hauska pistellä kahvin kanssa, samoin haamupipari ja -suukko.....sormet, hämähäkit, madot yms. eivät kyllä minulle maistu,.

  VastaaPoista
 2. Nämä saivat hymyn huulille :) Taidan meidän lapsukaiset yllättää näillä. Paukkusokeri onkin minulle ihan uusi tuttavuus leivonnassa. Lieneekö samantapaista kuin ne tikkarit, joita omassa lapsuudessa dippailtiin siinä samassa pussissa olleeseen jauheeseen. Lisäsin blogisi seuraamini blogeihin, toivottavasti tämä on ok. Olen jo pitkään ihaillut fantasiapipareitasi. Ne ovat aivan ihania!

  VastaaPoista
 3. Aika hauskoja! :) Ja taatusti hyviä..

  VastaaPoista
 4. Kivoja ja helppoja halloween -herkkuja :). Ja nuo Pop Rocksit käyvät kivasti halloween -karkkeihin.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia!! Ja varmasti maistuu..

  VastaaPoista
 6. Nyt mä tiiän mitä teen Halloweenin kunniaks jos vaan aika riittää!! 8) tosi nätin näkösiä, kelpais itelle tosi hyvin. Hyvää jälkeä! <3

  VastaaPoista