tiistai 15. heinäkuuta 2014

"Vesimeloni"-jäätelö

Löysin netistä hauskoja jäätelömalleja ja halusin kokeilla "vesimeloni"-jäätelöä. Sisuksen tein mansikasta ja muut osat jogurttijäätelöstä. Saman voisi tehdä pyöreään vuokaan, ensin hieman jähmettynyt vihreä reunoille, sen jälkeen valkoinen ja keskelle punainen. Pyöreästä jäätelökakusta leikatut palat olisivat kuin leikattuja vesimelonikolmioita :)


"Vesimeloni"-jäätelö

punainen sisus:
6 dl tuoreita mansikoita
3 rkl Siro-sokeria
1 valkuainen
kourallinen tummaa suklaarouhetta

valkoinen ja vihreä reuna:
2 keltuaista
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
2 dl jogurttia (esim. kreikkalainen tai vaniljajogurttia)
vihreää elintarvikeväriä

1. Soseuta mansikat. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää vähitellen Siro-sokeri. Vatkaa marengiksi. Sekoita mansikkasose ja marenki yhteen. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Sekoita suklaamurut joukkoon. Kaada jäätelömassa muotteihin, mutta jätä varaa reunusta varten. Laita hetkeksi pakastimeen.

2. Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa kuohukerma myös vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Värjää noin 1/4 vaahdosta vihreäksi. Täytä muotteja ensin valkoisella, laita hetkeksi pakastimeen (n. 10 min) ja pursota seuraavaksi vihreä jogurttijäätelömassa. Laita tikut paikoilleen ja siirrä pakastimeen jäätymään.

Marenkivaahto ja mansikkasose yhdistetään.


Suklaamuruna käytin valmista taloussuklaarouhetta.


Valkoinen jogurttimassa. Vihreä jogurttimassa. Värjäyksen ei tarvitse olla aivan tasainen, raidat sopivat vesimeloniin. Vihreän sävy on tässä vähän turhan ärhäkkä, taitaa olla raaka vesimeloni :)


Nam, nam.


Suklaamuruja voi painella täyttäessä laitaa vasten vaikka kapealla lusikalla, jotta ne tulevat paremmin "vesimelonin" siemeninä esiin.


2 kommenttia: