maanantai 20. tammikuuta 2014

Angry Birds-kakku

Sunnuntaina meni tämä Angry Birds-aiheinen makea yllätys iloiselle synttärisankarille. Toiveena oli mansikka-valkosuklainen kakku 30 hengelle ja koosta johtuen tein puolittaisen kerroskakun. Alempi pyöreä on n. 7 munan pohja ja ruskea on n. 3 munan kakku, jonka puolitin ja laitoin palat päällekäin. Kuorrutus ja koristeet ovat sokerimassaa.


Yleensä raapustan edes jonkinlaisen suunnitelman koristelusta, vaikka mielessäni olisinkin sen jo miettinyt. Tässä "upea" luonnos kakusta:


Lopputulos ei aina täysin noudattele suunnitelmaa. Koristeet sovitellaan paikoilleen, kun kakku on valmiiksi kuorrutettu.


Vihaiset ilmeet.


Reunaa varten tein paperista sapluunan ja suihkutin ensin kynäruiskulla tummansiniset kivet. Otin sapluunan pois ja suihkutin päälle hennommin lisää sinistä elintarvikeväriä.9 kommenttia:

 1. Tuo kynäruisku olis kyllä kätevä! Upea kakku :)

  VastaaPoista
 2. Tuo reuna on toteutettu upeasti! Toki hieno muualtakin niinkuin sinun kakut aina..

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hieno kakku! :)

  VastaaPoista
 4. Upean näköinen kakku, oikein iloisen näköinen. Varmasti on lapset olleet innoissaan tuosta kakusta.

  VastaaPoista
 5. No onpas se hieno kakku! Me ei olla juurikaan tehty fantasiakakkuja, mutta tuo luonnosten tekeminen oli hyvä vinkki muutenkin kakun koristelua aatellen...monesti sitä vaan alottaa ja tulos ei ehkä ookkaan sellanen ku olis halunnu :D

  VastaaPoista
 6. Luomuksesi ovat kyllä toinen toistaan upeampia! Tuosta ruiskulla maalamisesta on kysyttävä sen verran, että käytätkö siinä pastavärejä, ja ohennatko niitä jollain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Värinä kynäruiskussa käytän ihan siihen tarkoitukseen tehtyjä nestemäisiä värejä. En ole kokeillut muiden väriaineiden laimentamista tms. mutta voihan nekin toimia :D

   Poista