tiistai 20. elokuuta 2013

Kerroskakku punaisilla ruusuilla

Tyttären ystävän siskolla oli synttärit viime viikonloppuna ja hän toivoi mansikkatäytteistä kerroskakkua. Toiveena oli vaaleanvihreä kakku punaisilla ruusuilla ja oikeilla mintunlehdillä. Heillä kotonaan kasvaa runsaasti minttua ja ehdotin, voisiko tarjoilualustalle tehdä minttukranssin? Tuoreet lehdet nahistuvat nopeasti kakun päällä ja erottuvat sokerimassakukista turhan paljon. Minttukranssin teko jäi synttärisankarin huoleksi, joten kakusta ei ole tarjoiluhetkellä kuvaa. Kuorrutus ja muut koristeet ovat sokerimassaa, mutta punaiset ruusut ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kakun päälle tulevan massan marmoroin vaalealla ja tummalla vihreällä.


Kukkien asettelu oli vapaata, yritin välttää tiukkaa symmetriaa.


Punaisia ruusuja ja herkkiä hortensioita.7 kommenttia:

 1. Vitsi noi sun tekemät ruusut (ja kaikki muutkin kukkaset kyllä!) on niin kauniin näköisiä! :-) Ja mulla on taas tosi pitkä aika siitä, kun oon viimeksi edes tehnyt kukkakoristeita. Pitäis taas tehdä itsekin, että pysyis taito yllä :-)

  VastaaPoista
 2. Mahtavan nätti kakku taas:)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Tosi kivat ja raikkaat värit. :)

  VastaaPoista
 4. BRAVO, kuuluu katsomosta ruudun takaa!
  Erinomainen valinta laittaa hentoa väriä punaisen joukkoon korostamaan ruusujen kauneutta ja epäsymmetrisyys oli loistava ajatus! Marmorointi teki kakunpinnasta kauniin, syötävän kakkumaisen !

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis kakku taas sinulta. Olet aika mestari kukkien kanssa :-).

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivoista kommenteista :D

  VastaaPoista
 7. Tässä on niin kauniit, raikkaat värit! Kaunis kakku :)

  VastaaPoista