sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Jogurttijäätelö

Juhannus tuli ja meni nopeammin kuin mitä ehti kissaa sanoa. Tänä vuonna suorastaan pääsi yllättämään, joten myöhäiset juhannustoivotukset kaikille :D

Lämmintä piisaa ja aurinko porottaa. Toki ollaan uimassa käyty ja tuulettimet pörrää täysillä, mutta lisäviilennystä kaipaavalle kelpaa myös jäätelö. Vaikka tälläinen kevyt ja helppotekoinen jogurttijäätelö!


Mansikkainen jogurttijäätelö (n.4 annosta)

reilu puoli litraa mansikoita
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl hunajaa (tai maun mukaan, kuinka makeaa jäätelöstä haluat)

1. Soseuta mansikat.
2. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää siihen jogurtti, mansikkasose ja mausta hunajalla. Voit makeuttaa jäätelön myös sokerilla ja/tai mansikkahillolla, jos et halua käyttää hunajaa.
3. Kaada vaahto muoviseen kulhoon tai rasiaan. Laita pakastimeen ja vatkaa jäätelömassaa sähkövatkaimella pari kertaa jäätymisen alussa. Voit käyttää jäätelökonettakin, jos sinulla on sellainen.

Tämä on enemmänkin jäädykettä kuin jäätelö, joten rasia kannattaa ottaa joksikin aikaa lämpenemään ennen tarjoilua. Koristeeksi laitoin kuivattuja marjoja Punnitse&Säästä-putiikista. Nuo kuivatut marjat ovat hyvä vaihtoehto, kun tuoreita marjoja ei ole aina saatavilla. Lisäksi nämä ovat niin herkullisen värisiäkin.


Vielä parempaa hiukan sulaneena.



4 kommenttia:

  1. Näyttää erinomaisen herkulliselta!!!

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko kokeilla, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä. Onneksi tässä reseptissä ei ole kananmunaa raakana niin voin huoletta tehdä ja sen jälkeen nauttia. :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea tehdä jugurttijäätelöa! Täytyy kokeilla, kun on jäätelön kokkaus vuoro!:)

    VastaaPoista