Sivut

tiistai 24. syyskuuta 2013

Koko Suomi leipoo

Tänään se alkaa! Koko Suomi leipoo. Kello 20.05 tänä iltana telkkari on varattuna minulle. Töllöä ei tule paljoa töllötettyä, mutta leivontaohjelmia en voi vastustaa. Varsinkin kun pääosissa on suomalaiset leipurit. Onnea kaikille kisailijoille! Blogeista tuttuja kasvoja ovat ainakin Aatan aarreaitta-blogin Sarita, jolta löytyykin aivan mahtavia fantasiakakkuja sekä Vuoden 2013 käsityöläiseksi valittu Emma Iivanainen Painted By Cakes-blogista ja vielä toistaiseksi hiukan salaperäinen Makeaa murmelin täydeltä-blogin pitäjä. Nuori, mutta jo nyt taitava Unelmaa leipomassa-bloggaaja taitaa olla kisailijoiden nuorimmasta päästä. Muitakin bloggailijoita saattaa olla mukana, vinkatkaa vain jos tiedätte :D

Edit. heti löytyi lisää eli K'eittiö Avec Amour-blogin Sanna ja Herkkuretki-blogin Mailis.


Leivontaohjelmien ajaksi kannattaa varata jotain hyvää herkkua, koska ohjelman edetessä alkaa kuitenkin tehdä jotain makeaa mieli. Varmuuden vuoksi leivoin tuhdin suklaakakun täytettynä Cointreau-liköörissä maustuneilla luumuilla (käytin liemen kostutukseen), omena-vaniljahillolla ja valkosuklaakermavaahdolla. Halusin kakusta kerroskakun, mutta koska syöjiä ei ole montaa, en leiponut kuin vain päällimmäisen kakun. Alempi kakku on styroksia ja toimii siten tarjoilualustana. Puolihuijausta :D


Reunakuviointia.


Kuviointia varten otin paloja nelisakaraisella muotilla kaulitusta, valkoisesta sokerimassasta. Kakun kuorrutus on muuten kaakaolla maustettua marsipaania.


Siistin reunat ja sudin pensselillä elintarvikeliimaa nurjalle puolelle.



Koko ajan pala on siis kiinni muotissa. Muotti asetellaan kakun reunalle ja pehmeällä pensselillä työnnetään varovasti pala kiinni kakkuun. Pensselillä ei jätä niin pahoja jälkiä kuin esim. muovinen marsipaanityöväline. Pienet painaumat on helppo siloitella. Yleensä pidän toisella kädellä kiinni muotista, mutta nyt siinä oli kamera.


Kuvio kiinni kakussa.


Se on hyvä puoli näin kootussa kakussa, että alaosaa voi koristella vaikka kuinka kauan. Ylempään kakkuun kiinnitin koristenauhan, jotta koristelussa ei kuluisi niin paljon aikaa ja kakku lämpenisi. Tai sitten kakkua olisi pitänyt välillä kylmentää jääkaapissa.


Liljat tein tällä muotilla. Ruusuun käytin viisiterälehtisiä ruusumuotteja.


Kukat kakun päällä.


Leikkauskuva ei ole kovin siisti, sillä halusin maistaa kakkua heti ja kerrokset jäivät sotkuisiksi leikatessa. Luumuja en soseuttanut vaan leikkasin paloiksi ja nekin ottivat vastaan leikatessa. Hyvää kummiskin :D


P.S. Jos ohjelma innostaa sinutkin leipomaan, ota leivonnaisestasi kuva ja lähetä se tänne Koko Suomi leipoo-kuvakisaan. Voit voittaa jäätelökoneen.... maistuu se jäätelö talvellakin ja tulee se kesä taas ensi vuonna uudestaan :D



9 kommenttia:

  1. Kauniita kukkia =) Käytetäänkö tuota liljamuottia niin, että otetaan vain yksi sokerimassapalanen ja sitten se vain silleen taitetaan kiinni ja liimataan jostain reunasta? En oikein osannut ehkä selittää oikein.. x)
    Aion kyllä itsekin seurata tuota ohjelmaa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, juuri niin. Hiukan siinä on kommervenkkiä, mutta kun pääsee juonesta kiinni, niin kukkia syntyy nopeasti. Tietynlainen elävyys kukista uupuu, mutta sopivat hyvin tietynlaisiin kakkuihin :D

      Poista
  2. Kiva reunojen koristeluidea :) Muutenkin hieno kakku ja täytekin kuullostaa tosi namilta :) Odotan jo ohjelman alkamista. Tulee niin vähän muuten seurattua telkkaria, että nyt on ihanaa kun on kerrankin telkkariaika varattu just mulle varattu. Saas nähdä miten lapset antaa äitin lösähtää sohvalle ohjelman ajaksi :)

    VastaaPoista
  3. Mikä upea kakku! Sinä olet ehdottomasti Suomen leivontablogien kärkipäässä,ja voinko kysyä miksi sinä et ole tuolla kilpailussa? Harmi vaan että tuo ohjelma ei taida näkyä Suomen ulkopuolella....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Ebe olisi mukana ei olisi jännitystä. Kaikki tietäisivät heti kuka voittaisi. MTV3-lla ei ole varaa nauhoittaa sellainen ohjelma :D ♥

      Poista
    2. Heh, ei nyt sentään :D Onhan se ihan eri asia leipoa noin haastavissa olosuhteissa kameroiden edessä kuin pipertää täällä kotikeittiössä. Tsempit kaikille rohkeille kisaajille! Osallistumista en edes harkinnut. Kesät ovat täällä täynnä kaikenlaista muuta työtä, että mihinkään sitoviin juttuihin ei ole mahdollisuutta. Enkä edes taida oikein olla kilpailijatyyppiä :D Joskus olen katsonut Huikea kakkukisa-ohjelmaa, jossa ryhmä tekee ison kakun kilpailuun. Sellainen voisi olla hauskaa, kun saisi tehdä yhdessä. Tosin jos olisi se ainut mokaaja, niin pikkaisen hävettäisi :D

      Poista
  4. Kiitos ihanasta blogista! Tavallisena kotileipurina ihastelen ja ihmettelen, mistä mistä saat kaikki upeat leivontaideat. Haluisin kysyä tästä kakusta, että millä olet kuorruttanut kakun? Ruskeaksi värjättyä sokerimassaa vai mitä? Ja täytteestä, käytitkö kuivattuja luumuja joita liotit alkoholissa? Vaiko tuoreita? Terveisin Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi :D Kuorrutus on kaakaojauheella maustettua ja värjättyä sokerimassaa. Luumut oli ostettu Delidelistä (lasipurkki), mutta samantyyppisiä voi tehdä itsekin eli likööriä ja tuoreita luumuja maustumaan jääkaappiin muutamiksi päiviksi.

      Poista
  5. Wau mikä kakku! =)

    VastaaPoista