Suklaa on kiehtova ja oikullinen, suklaa koukuttaa ja sitä on vaikea vastustaa. Suklaa taipuu moneksi: leivonnaiseksi, konvehdiksi, mousseksi ja vaikkapa patsaaksi. Talven aikana olen innostunut aina vain enemmän ja enemmän suklaatöistä, kun vihdoin viimein opin temperoimaan. Ilman temperointia suklaatöistä ei tahdo oikein tulla mitään.
Tilasin Englannista korkokenkämuotin ja tein suklaakenkiä. Näitä muotteja löytyy myös polykarbonaatista valmistettuna, jotka ovat huomattavasti parempia kuin nämä edullisemmat muovimuotit, mutta niiden hintakin on sitten huima. Täältä löytyy vinkit muotin käyttöön (tilasin kyllä muualta, mutta samantyyppiseltä tuo muotti näyttää). Polykarbonaattimuotteja löytyy esim. täältä.
Tämän kengän pohja ja korko ovat maitosuklaata, muu osa kengästä tummaa suklaata.
Kengän pinta on sivelty kultatomuvärillä. Rusettiin levitin suklaan leikatun suklaatransferin päälle ja taivutin kaistaleet rusettilenkeiksi. Kun ne olivat jähmettyneet, kiinnitin palat kenkään sulalla suklaalla.
Toisen kengän tein valkosuklaasta.
Yksinkertainen koristelu, suklaatransferilla koristeltu suklaasydän. Kengän sisään ripottelin kultanonparelleja ennen suklaan jähmettymistä.
Pääsiäismunamuotin ja muiden kotoa löytyvien muottien avulla kokosin suklaapingviinin. Pingviini on noin 12 cm korkea ja se on ontto sisältä.
Suklaakukan tein siten, että kastoin pienen ilmapallon (vesi-ilmapallon) yhdeltä sivulta temperoituun suklaaseen johon olin levittänyt valkosuklaaraitoja. Kun terälehdet olivat jähmettyneet, kokosin kukan terälehti kerrallaan keskeltä aloittaen sulalla suklaalla yhteen.
Lähikuvaa.
Valkosuklaakonvehdit kookos-limetäytteellä menivät tyttären koulukavereille maistiaiseksi.
Pinta on suihkutettu vihreällä suklaaspraylla.
Täyte.
Konvehtivinkkejä löytyy Kermaruusulta täältä, Valiolta mango-passionkonvehti täältä,
Kookos-limetäyte
1 iso limetti
1 1/4 dl kuohukermaa
3-4 rkl kookoshiutaleita
250 g valkosuklaata
60 g huoneenlämpöistä voita
1. Raasta hyvin pestyn ja kuivatun limetin kuori. Laita kattilaan kuoriraaste, kuohukerma ja kookoshiutaleet. Keitä seos kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna makujen imeytyä noin puoli tuntia.
2. Pilko valkosuklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kermaseos uudelleen melkein kiehuvaksi ja kaada se siivilän läpi valkosuklaaseen. Anna valkosuklaan pehmetä pari minuuttia ja sekoita kunnes koko suklaa on sulanut tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä noin 30 asteeseen ja lisää pilkottu huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella poraamalla (ei ilmaa mukaan massaan).
3. Tarkista maku. Lisää n. 1 rkl limetinmehua, jos makua ei ole irronnut kuoriraasteesta tarpeeksi.
4. Pursota valkosuklaakonvehtikuoriin ja anna jähmettyä. Sulje konvehti temperoidulla valkosuklaalla.
Nämä konvehdit tein siskolle jo ennen joulua.
Makuina oli mango-passion, salmiakki ja mustaherukka.
Upeita kaikki! Häikäistyneenä täällä ihailen...
VastaaPoistaWau!
VastaaPoistaOhoh! Sä oot kyl super taitava.
VastaaPoistaHienoja on!
VastaaPoistaSinulla on taito hyppysissä !
VastaaPoistaMiten toi siirtokuva laitetaan suklaan päälle?Mulla on arkki sitä mutta en osaa käyttää
VastaaPoistaRusetteja ja muita kiehkuroita varten ei tarvitse muuta kuin levittää temperoitu suklaa ohuelti suklaatransferin päälle, kiepauttaa halutulle kierteelle ja antaa jähmettyä. Tai sitten siitä voi stanssata muotilla paloja (esim. piparkakkumuotti).Konvehteja varten paras lopputulos tulee käyttämällä magneettimuottia. Kastettuja suklaaherkkuja voi koristella leikatuilla transferipaloilla. Täältä löytyy paljon erilaisia vinkkejä: https://www.pinterest.com/explore/chocolate-transfer-sheets/
PoistaWau mitä taideteoksia! :)
VastaaPoistaOI vitsi, ompa upeita! Tuo pingu on ihan ylisöpö :)
VastaaPoistaei hitto eihän noissa oo enää mitään järkee , ovat niin upeita että voe ihme!!!!!!!!!!! : )
VastaaPoistasanna
Ihan uskomatonta! Sinä se aina onnistut saamaan suun auki hämmästyksestä taidoillasi oli materiaali mikä tahansa. Upeita töitä jälleen kerran. :)
VastaaPoista