Sivut

lauantai 5. tammikuuta 2013

Tuhti suklaakakkupohja

Tämän ohjeen löysin kirjasta: Pala kakkua ja paljon muuta (Leila Lindholm), mutta muutin vähän reseptiä itselle sopivammaksi :D


Tuhti suklaakakkupohja

6 isoa kananmunaa
5 dl Siro-sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
200 g kermaviiliä (1 purkki)
6, 5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
200 g hyvää, tummaa suklaata
4 rkl kylmää, vahvaa kahvia

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (n.20-26 cm).
2. Vatkaa kanamunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja sekoita siihen kermaviili. Kaada seos muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
5. Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita suklaa ja kahvi taikinaan.
6. Kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin tunnin verran riippuen vuoan koosta. (Tämän pohjan tein 20 cm:n vuokaan ja sitä paistoin reilun tunnin ja lopussa alensin lämpötilaa 160 asteeseen).

Taikina vuoassa.





5 kommenttia:

  1. Onko sen oltava siro sokeria? Miksi :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole pakko olla, mutta tykkään käyttää kananmuna-sokerivaahdossa Siroa. Se on hienojakoisempaa, joten vaahto muodostuu nopeammin ja paremmin kuin tavallista sokeria käytettäessä. Onnistuu siis taloussokerillakin :D

      Poista
  2. Oletko kokeillut tai kuullut kenenkään tehneen tätä kakkua gluteenittomana? Kuinka tiivis kakkupohja on?

    Hyvää alkanutta vuotta 2013 ja innolla odottelen uusia ideoitasi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole nähnyt sitä gluteenittomana versiona, mutta sitähän voisi kokeilla. Kakku muistuttaa pehmeää suklaakahvikakkua ja sitä voisi syödä hyvin ilman täyttämistäkin :D

      Poista
  3. Tämä lähtee mukaan viikonlopun kakkuun! Kiitos!

    VastaaPoista