Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Taatelikakku

Huh, päivittämättä on jäänyt jonkin verran juttuja ja taatelikakun muodossa palaan vielä aikaan ennen joulua. Leivoin kaksi isoa taatelikakkua, joista toinen meni mummolaan ja toinen jäi kotiin syötäväksi. Ohje on kirjasta Kotilieden uusi leivontakirja.


Taatelikakku (2-3 kakkua)

500 g kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500 g voita
5 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
2 1/2 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
n. 600 g vehnäjauhoja (8 3/4 dl)
(3 rkl madeiraa)

1. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja tarkasta samalla, ettei joukosta löydy taatelin siemenkiviä. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi.
2. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi sulamaan.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi taateli-rasvaseos (surautin seoksen sauvasekoittimella sileäksi). Mausteeksi voit lisätä madeiraa.
4. Kaada taikina hyvin voidetuihin, korppujauhotettuihin vuokiin, jotka sopivat samaan aikaan uuniin.
5. Kypsennä uunissa ensin 175 asteessa ja pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa 160 asteeseen. Kakut kypsyvät vuokien koosta riippuen noin 60 min.

Koristeeksi riittää hento tomusokerihuntu.


Kakku vain paranee muutaman päivän säilytyksen aikana, joten kiirettä kakun syömisen kanssa ei ole.



1 kommentti: