Tämän ohjeen nappasin kirjasta Amerikan herkut (Jill & Joyce Parker) ja täytyy myöntää, että maistuu mainiolta myös suomalaiseen makuun. Muuntelin ohjetta jonkin verran : )
Bluberry Crunch Coffee Cake
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa (jätin pois, koska voissa oli suolaa)
50 g voita (laitoin 100 g, kun tuo 50 g vaikutti kovin vähältä)
2 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl raastettua sitruunankuorta (laitoin myös ruokalusikallisen sitruunamehua mukaan)
1 1/2 dl maitoa (laitoin kermamaitoa)
5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
2 rkl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
1/2 tl kanelia
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ja suola kulhossa.
3.Vaahdota toisessa kulhoissa voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sitruunaraaste. Vatkaa hyvin.
4. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa vähän kerrallaan.
5. Sekoita mustikoihin 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita mustikat varovasti taikinaan. Levitä taikina vuokaan.
6. Nypi kuorrutuksen ainekset keskenään muruseokseksi. Levitä seosta kakun pinnalle. (laitoin muruseosta noin 2/3 ohjeen määrästä ja silti murua oli minusta ihan riittävästi)
7. Paista 175-asteessa 45-55 min tai kokeile tikulla, milloin kakku on kypsä.
8. Jätä kakku vuokaan jäähtymään n. 15 minuutiksi ennen kumoamista (minulla oli irtopohjallinen kahvikakkuvuoka, josta kakku oli helppo irrottaa ilman kumoamista).
Tähän sopisi kaveriksi vaniljajäätelö tai -kastike.
Crunchia.
Onpa herkullisen näköinen kakku! Kiva, että jaksoit aloittaa uuden blogin takapakin jälkeen! Onnea uudelle alulle!
VastaaPoistaTein tätä viikonloppuna ja tämä oli todella hyvän makuista. Teen tätä varmasti myös uudelleen. Suosittelen muillekkin.
VastaaPoistaKiitokset :D
VastaaPoistaNäin kävi taas, kun kerran tänne tulee, niin loppua ei näy :D
VastaaPoistaHerkkujasi katselee ilokseen. Nyt on sopivasti juuri lounastauko ja jälkiruoan vuoro kahvin kera :D