tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post7592801198946362469..comments2023-10-14T08:25:23.993-07:00Comments on Mansikkamäki: Macaron-ohjeEbehttp://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-91634272117798740272016-05-19T09:10:10.515-07:002016-05-19T09:10:10.515-07:00Koosta riippuu tosi paljon kpl määrä, mutta tuolla...Koosta riippuu tosi paljon kpl määrä, mutta tuollaisia kohtuukokoisia ehkä noin 60-70 eli noin 30 valmista macaronssia :)Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-52477200482983675272016-05-18T07:15:14.232-07:002016-05-18T07:15:14.232-07:00Montako macaron kuorta tuosta ohjeesta tulee suunn...Montako macaron kuorta tuosta ohjeesta tulee suunnilleen? :)Laurahttps://www.blogger.com/profile/12656442919169873713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-89664995466419676552014-12-14T11:53:46.004-08:002014-12-14T11:53:46.004-08:00Ihan sitä tavallista kaakaotomusokeria Dan Sukkeri...Ihan sitä tavallista kaakaotomusokeria Dan Sukkerin. Noissa molemmissa, sekä mansikka- että kaakaotomusokerissa on sama juttu, että niitä ei voi lisätä koko tomusokerin määrää vaan joko vähemmän tai sitten osa tomusokerista on tavallista. On ne niin vahvan makuisiakin, että vähempikin riittää ja loppu on sitten tavallista tomusokeria.Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-31118666183879233832014-12-14T08:48:55.931-08:002014-12-14T08:48:55.931-08:00Mitä kaakaotomusokeria käytät? Olen tehnyt monta s...Mitä kaakaotomusokeria käytät? Olen tehnyt monta satsia pelkällä tomusokerilla ja onnistunut hyvin, mutta tuon kaakaotomusokerin kanssa ei vaan onnistu. Tuntuu kuivattavan massaa liikaa, eivät nouse vaan lohkeilevat uunissa.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17921804268072880389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-39225949174429194472014-08-12T07:34:42.634-07:002014-08-12T07:34:42.634-07:00Tämä ohje oli aivan loistava, kiitos! :) Ensimmäis...Tämä ohje oli aivan loistava, kiitos! :) Ensimmäistä kertaa tein macaroneja ja onnistuivat ihan todella hyvin tätä ohjetta noudattamalla. Ainut mitä tein ohjeen ulkopuolelta oli että pyöräytin mantelijauhe-tomusokeriseoksen kertaalleen tehosekoittimessa ja siivilöin seoksen sen lisäksi kolmeen kertaan. Lopputulema oli todella sileät macaronit. Minä korvasin tomusokerista 1/4 mansikkatomusokerilla ja ainakin sillä määrällä toimi hyvin. :) Kuvia lopputuloksesta löytyy osoitteesta merjanmakiaa.blogspot.fi . Kiitos ohjeesta! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10597991637869053813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-53966084365160262762014-07-07T00:32:48.515-07:002014-07-07T00:32:48.515-07:00Macaronien kuuluu olla sisältä tahmaiset eli ne ei...Macaronien kuuluu olla sisältä tahmaiset eli ne eivät sillä tavalla "kypsy". Paisto on vähän hankalaa, koska liian vähän aikaa paistetut macaronit eivät lähde ehjänä irti leivinpaperista juuri tuon tahmeuden takia. Pieni ruskistus pohjassa ei haittaa, mutta pinnan tulisi säilyä vaaleana. Kesällä macaronien leipominen saattaa olla tuskaista, sillä jos pinta ei ole kuivahtanut tarpeeksi, ne halkeilevat uunissa.<br /><br />Kannattaa kokeilla myös jotain toista ohjetta esim. Kermaruusun macaroneja. Vaikka itse tykkään tästä ohjeesta, saattaa joku toinen tykätä jostain toisesta. Tsemppiä!Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-21759665652291126882014-07-01T12:27:48.769-07:002014-07-01T12:27:48.769-07:00Tein aivan ohjeen mukaan ja silti halkeilivat, eiv...Tein aivan ohjeen mukaan ja silti halkeilivat, eivät kypsyneet ja silti pohjat ruskistuivat liikaa :/ en sitten tiedä mikä oli vikanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-12445848544238829772014-03-13T14:19:22.865-07:002014-03-13T14:19:22.865-07:00Voihan murmeli ei mulla kyllä onnistanut, uunissa ...Voihan murmeli ei mulla kyllä onnistanut, uunissa ja ittessä vikaa vissiin tai taisi tulla liian isoja macaroneja kun eivät ''kuivuneet'' kunnolla :L voihan, pitääpä yrittää uudestaan paremmalla onnella, muuten ois kyllä tullu pirun sieviä mutta näköjään aina ei voi voittaa.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01193143133071219789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-30599190635774816612013-10-09T05:45:56.631-07:002013-10-09T05:45:56.631-07:00kiitos ohjeesta!
mitä mantelijauhetta käytät yleen...kiitos ohjeesta!<br />mitä mantelijauhetta käytät yleensä? =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-73151593514923069992013-08-15T10:56:13.880-07:002013-08-15T10:56:13.880-07:00Macaronssit täytetään edellisenä päivänä paitsi si...Macaronssit täytetään edellisenä päivänä paitsi sillon, jos täyte on kovin kostea. Silloin ne kannattaa täyttää vasta tarjoiluaamuna.Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-52359091669308985172013-08-08T02:00:15.090-07:002013-08-08T02:00:15.090-07:00kannattaako macaronssit täyttää samana päivänä vai...kannattaako macaronssit täyttää samana päivänä vai seuraavana päivänä?? ajattelin kokeilla lähi päiväAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-88361189201870659482013-08-07T12:52:17.800-07:002013-08-07T12:52:17.800-07:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05825505307184174148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-20621286065059062532013-07-05T05:14:54.000-07:002013-07-05T05:14:54.000-07:00Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Näitä on heh...Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Näitä on hehkutettu niin monissa blogeissa että päätin rohkaistua kokeilemaan ja hyvin onnistuivat ja mikä tärkeintä, myös maistuivat!Satuhttps://www.blogger.com/profile/07569409515661342829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-61398584523968969902013-06-17T08:57:03.129-07:002013-06-17T08:57:03.129-07:00Näitä sinun blogin selkeitä ohjeita seuraten, myös...Näitä sinun blogin selkeitä ohjeita seuraten, myös minä melkein onnistuin :)<br />http://melkeinkuinblogi.blogspot.fi/2013/06/macarons-vol-1.htmlLaurshttps://www.blogger.com/profile/10699706141542033148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-88047306818786053492013-05-16T13:54:45.390-07:002013-05-16T13:54:45.390-07:00Siis tarkoitat varmaan sitä macaronin "jalkaa...Siis tarkoitat varmaan sitä macaronin "jalkaa"? Joskus vain käy niin, mutta aika tärkeää on tuo odottelu ennen uuniin laittoa. Toisaalta on onnistunut ilman sitäkin aina välillä, mutta siksi kai nuo macaronit koetaan vaikeiksi, kun aina ne ei 100% onnistu. Macaronien kuuluu olla sisältä kosteita, pinnalta rapeita :DEbehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-61831795778338775572013-05-12T01:39:19.972-07:002013-05-12T01:39:19.972-07:00Heissan.
Mikä neuvoksi!
lainasin macarons -kirjan ...Heissan.<br />Mikä neuvoksi!<br />lainasin macarons -kirjan kirjastosta ja tein tarkalleen ohjeen mukaan. Mkä mahtoi mennä vikaan, kun mulla ei muodostunut röpelöä?<br />macaronit kohoivat uunissa todella hyvin, eivätkä halkeilleet, mutta muistuttavat ulkonäöltään tuikitavallisia marenkeja.<br />En ole koskaan aikaisemmin maistanut macaroneja. Miltä ne näyttää ja tuntuu sisältä päin? Mulla on ne ilmavia, mutta lopussa jää suuhun vähän venyvää massaa - ehkä eivät ehtineet jäähtyä kunnolla :-)Anettehttp://colliemamma.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-88709875076595138322013-05-04T13:34:54.950-07:002013-05-04T13:34:54.950-07:00Tein macaroneja tänään ensimmäistä kertaa elämässä...Tein macaroneja tänään ensimmäistä kertaa elämässäni tällä ohjeella mansikkatomusokerista ja onnistuivat hyvin. Kiitos hyvistä neuvoista! Näitä tarjoillaan tytön konfirmaatiopäivänä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-67656537026091532532013-03-28T02:01:01.384-07:002013-03-28T02:01:01.384-07:00Kyllähän jauho ja jauhe on tässä tapauksessa aivan...Kyllähän jauho ja jauhe on tässä tapauksessa aivan sama - jotkut jauheet taitavat vain olla jauhettu kuorimattomista manteleista, jolloin maku on vahvempi ja jauheen värikin vähän enemmän rusehtava. Mutta sama jauhe / jauho kuitenkin: mantelit on jauhettu hienoksi; ei siinä mitään sen kummempaa ole eikä ns. jauhOOn ole lisätty mitään, jotta se olisi eri kuin jauhE. Pelkkää mantelia molemmat.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-57440547146121292932013-03-09T11:33:24.065-08:002013-03-09T11:33:24.065-08:00Tänään tein toisen erän eri sivuston ohjeen kanssa...Tänään tein toisen erän eri sivuston ohjeen kanssa mantelijauhoista ja maistu kyllä ihan erille kuin mantelijauheesta tehdyt! <br />Koostumuskin oli parempi! <br />Katoin muitakin ohjeita ja joissakin oli tosiaan tuo mantelijauhe, mutta toisissa taas jauho. <br />En tiiä sitten että kumpi on oikein mutta maistu ihan erille minusta :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-26682465951569627702013-03-08T13:34:18.006-08:002013-03-08T13:34:18.006-08:00Kyseessä on mantelijauhe, josta macarons-leivokset...Kyseessä on mantelijauhe, josta macarons-leivokset tehdään. Esim. täällä on yksi toinen ohje http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25844-macarons-eli-mantelileivokset.<br /><br />Kaikki eivät näistä tykkää juuri tuon voimakkaan mantelin maun takia. Itse olen ihastunut aina vaan enemmän ja enemmän mantelipohjaisiin leivonnaisiin esim. marsipaanikakkuihin :DEbehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-72487016092847605712013-03-08T13:00:16.867-08:002013-03-08T13:00:16.867-08:00Tuo on kyllä manteliJAUHO eikä manteliJAUHE, niink...Tuo on kyllä manteliJAUHO eikä manteliJAUHE, niinkun on tossa ohjeessa. Laitoin jahettuja manteleita menemään ja tuli aika pahan makusia :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-14029755600410678342013-02-07T05:31:38.507-08:002013-02-07T05:31:38.507-08:00Mansikkatomusokeria voi käyttää, mutta ei ehkä iha...Mansikkatomusokeria voi käyttää, mutta ei ehkä ihan koko tomusokerimäärästä. Olen huomannut, että mansikkatomusokerilla tehdyt epäonnistuvat herkemmin (joku siinä tomusokerin koostumuksessa vaikuttaa). Macaron-leivokset ovat joskus vähän hankalia, mutta mitä enemmän niitä tekee, sen paremmin ne onnistuvat. Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-2999894702211212282013-02-04T08:17:35.708-08:002013-02-04T08:17:35.708-08:00Moikka! Kokeilin ohjeellasi, osa onnistui, osa ei....Moikka! Kokeilin ohjeellasi, osa onnistui, osa ei. Osa halkeili rumasti, mutta nehän voi tarjolle laittaessa laittaa alapuolelle kun laittaa yhteen ehjän ja haljenneen..;) En löytänyt mistään kaupoista tuota kaakaotomusokeria! :O tein seoksen itse, n. 180g tomusokeria ja 20g leivontakaakaota.. (enempi tomusokeria, vähempi kaakaota ensi kerralla!) Ylihuomiseksi pitäisi tehdä näitä uudelleen, myös vaaleanpunaisia, ja ostin jo valmiiksi mansikkatomusokeria.. nyt rupesin miettimään, voikohan sitä käyttää vai olisko parempi käyttää elintarvikevärejä? Raisahttp://www.leipoenjaneuloen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-48365310627143393932013-01-05T14:08:34.964-08:002013-01-05T14:08:34.964-08:00Suklaaganachen ohjeita on monia, mutta esim. tässä...Suklaaganachen ohjeita on monia, mutta esim. tässä yksi:<br /><br />1 dl kuohukermaa<br />1 rkl voita<br />100 g suklaata<br /><br />1. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se paloiteltujen suklaiden päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaahdoksi.Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-55207829828357398512013-01-04T12:14:05.189-08:002013-01-04T12:14:05.189-08:00Täytyy kokeilla!(: Miten olet tehny tuon suklaagan...Täytyy kokeilla!(: Miten olet tehny tuon suklaaganachen?Anonymousnoreply@blogger.com