tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post1244495862877449139..comments2023-10-14T08:25:23.993-07:00Comments on Mansikkamäki: Vaalea kakkupohjaEbehttp://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-53247306467147313942012-11-08T07:44:00.677-08:002012-11-08T07:44:00.677-08:00Itselläni tulee yleensä tehtyä ihan normaali vaale...Itselläni tulee yleensä tehtyä ihan normaali vaalea kakkupohja. Mittaan kananmunien painon ja sokeria ja jauhoja laitan 70% munien painosta. Toisinaan käytän leivinjauhetta, en kyllä osaa sanoa miksi, sillä ilmankin onnistuu. Munat ja sokerin vatkaan todella kuohkeaksi yleiskoneella. Sokerina käytän molempia siroa tai norm. hienoasokeria, sen mukaan mitä kaapista löytyy.Tuikkunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-81187499964539456952012-11-08T05:48:07.980-08:002012-11-08T05:48:07.980-08:00Suklaakakkupohja on paras. Myös perus sokerikakkup...Suklaakakkupohja on paras. Myös perus sokerikakkupohja on hyvä.Zuzunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-22127563078210730792012-11-08T03:12:20.908-08:002012-11-08T03:12:20.908-08:00Onkohan mun makuhermoni jotenkin kehittymättömät, ...Onkohan mun makuhermoni jotenkin kehittymättömät, kun en kiinnitä yleensä mitään huomiota kakkupohjan makuun? Vanhasta tottumuksesta teen yleensä ihan simppelin sokerikakkupohjan, tosin siihenkin joudun joka kerta lunttaamaan ainesuhteet :)Viiriäinenhttps://www.blogger.com/profile/01940213742440937761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-82890080035695244682012-11-08T00:28:55.382-08:002012-11-08T00:28:55.382-08:00Suosikkejani on mudcake-tyyppinen(ei ihan niin kos...Suosikkejani on mudcake-tyyppinen(ei ihan niin kostea)suklaakakkupohja. En ole kauhea täytekakku-fani, joten tuollainen vähän erilainen pohja on mieleeni. :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/10022346467330134773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-22077162740752538052012-11-07T23:21:43.924-08:002012-11-07T23:21:43.924-08:00Turvaudun yleensä äidin opettamaan perusreseptiin,...Turvaudun yleensä äidin opettamaan perusreseptiin, joka muistuttaa aika paljon tässä annettua ohjetta: yhtä munaa kohti puoli desiä jauhoja (josta noin neljännes perunajauhoa) ja vajaa puoli desiä sokeria. Leivinjauhetta laitan esimerkiksi kuuden munan kakkuun yhden teelusikallisen. Jos haluan oikein napakan pohjan, käytän hieman enemmän (vehnä)jauhoja ja lisään munavaahtoon pari ruokalusikallista sulaa rasvaa. Ihan hirveän tarkasti en siis mittaile, koska pohjia on tullut tehtyä aika paljon, ja aina on onnistunut hyvin. :) Pohja ei mielestäni saa olla liian höttöinen ja mureneva, vaan sopivan tiukka ja mehevä.Wewenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-79866677601993835762012-11-07T22:27:54.285-08:002012-11-07T22:27:54.285-08:00Itse teen kakkupohjan Ulla Svenskin ohjeen mukaan....Itse teen kakkupohjan Ulla Svenskin ohjeen mukaan. <br /><br />Pirjo PorvoostaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-67519849320886178202012-11-07T13:06:03.451-08:002012-11-07T13:06:03.451-08:00Mun tulee tehtyä melkeinpä aina perinteisellä lasi...Mun tulee tehtyä melkeinpä aina perinteisellä lasi munia, sokeria ja jauhoja-reseptillä, tosin osan jauhoista korvaan perunajauholla/ohrakkaalla/maizenalla/tummalla kaakaojauheella, ja lisäksi leivinjauhetta ja usein vaniljasokeria.<br />Toki joskus tulee tehtyä tuhdimpia tai maukkaampia pohjia, riippuu täytteestä, mutta tuo peruspohja antaa enemmän tilaa täytteelle loistaa! ;)Taijahttps://www.blogger.com/profile/01744793149722738959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-86786880321388946702012-11-03T13:54:37.178-07:002012-11-03T13:54:37.178-07:00kaakaokakkupohjia olen kovasti tehnyt ja käytän he...kaakaokakkupohjia olen kovasti tehnyt ja käytän hellapoliisin reseptejä paljon.Athenahttps://www.blogger.com/profile/08804722973237397510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-34478246233246815722012-11-03T01:05:23.401-07:002012-11-03T01:05:23.401-07:00Kääretorttukakkupohjaa (olisiko ollut Kinuskikissa...Kääretorttukakkupohjaa (olisiko ollut Kinuskikissan ohje) olen tehnyt useasti, kun on kärsimätön ja muka saatava valmista heti :) Varma ja toimiva ...wiikshttp://wiiks.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-13663857083526222982012-11-02T13:53:18.979-07:002012-11-02T13:53:18.979-07:00Kuumamaitokakkupohja on mun ehdoton suosikki. Tule...Kuumamaitokakkupohja on mun ehdoton suosikki. Tulee tiiviimpi, tuhdimpi/täyteläisempi pohja. Helppo leikata, sopii hyvin siis muotokakkuihinkin. Siitä saa myös kaakaoversion korvaamalla osan jauhoista kaakaojauheella. Hyvääkin on, johtunee järjettömästä sokerin määrästä pohjassa ;)<br />Vuokkonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-11222374368360051982012-11-02T13:12:28.747-07:002012-11-02T13:12:28.747-07:00Ihan peruskakkupohja tulee yleensä helppouden taki...Ihan peruskakkupohja tulee yleensä helppouden takia tehtyä, eli saman verran munia, sokeria ja vehnäjauhoja + himppu leivinjauhetta. Jauhoja laitan kuitenkin ehkä vähän muita enemmän, jotta pohja pysyy hyvin kasassa. Vois ehkä joskus panostaa ja testata uusiakin tuttavuuksia :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-40686815671980983382012-11-02T12:23:07.930-07:002012-11-02T12:23:07.930-07:00Minäkään en pidä sienikakusta, on jotenkin vetisem...Minäkään en pidä sienikakusta, on jotenkin vetisempi. Suunnilleen samantyyppisellä ohjeella teen kuin sinäkin, tykkään pehmeistä kakuista :)kotiäitihttp://askareet.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-42478870656548477342012-11-02T07:18:53.607-07:002012-11-02T07:18:53.607-07:00Minä käytän hiukan enemmän jauhoja, jos kyseessä o...Minä käytän hiukan enemmän jauhoja, jos kyseessä on leikattava muotokakku, jonka palasia täytyy siirrellä enemmän. Muuten kaiketi perusohje. Tuota "yhtäpaljokaikkea" en ole oppinut käyttämään koskaan.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/15765069508953384110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-35673250545699644612012-11-02T03:57:52.923-07:002012-11-02T03:57:52.923-07:00Pehmeä kakkupohja on paras, saman verran munia, so...Pehmeä kakkupohja on paras, saman verran munia, sokeria ja jauhoja. Kumma kyllä, vaikka teen kakkupohjan yleensä samalla tyylillä ja ohjeella, lopputulos on milloin mitäkin. No, aina ei voi onnistua. mepakenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-74184367192940355462012-11-02T02:18:15.294-07:002012-11-02T02:18:15.294-07:00Kinuskikissan ohjeilla mennään ja onnistutaan aina...Kinuskikissan ohjeilla mennään ja onnistutaan aina. Kaikkea yhtäpaljon lasissa ohjeella en ole ikinä onnistunut, vaan kakun päälle tulee sellainen inhottava kova kuori.Sanna Rnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-62395665747930067542012-11-02T00:43:24.571-07:002012-11-02T00:43:24.571-07:00Sienikakkupohjalla on nyt menty muutaman vuoden aj...Sienikakkupohjalla on nyt menty muutaman vuoden ajan. Ennen sitä lempparina oli myös tuo "kaikkea yhtä paljon lasissa" ohjeen mukaan tehdyt pohjat.Tiiahttps://www.blogger.com/profile/15235734861915222180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-33721113741441808232012-11-02T00:19:58.024-07:002012-11-02T00:19:58.024-07:00Luulen sen johtuvan kakun kohoamisesta. Eli ensin ...Luulen sen johtuvan kakun kohoamisesta. Eli ensin taikinaa on noin puoleenväliin ja kun se kohoaa, näkyy se raitana. Kakkuvuoka kuumenee uunissa, joten ehkä se paistuu jotenkin nopeammin :DEbehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-49060271124435234862012-11-01T23:43:41.615-07:002012-11-01T23:43:41.615-07:00hei, saman verran munia, sokeria ja jauhoja (vehnä...hei, saman verran munia, sokeria ja jauhoja (vehnä/peruna), opetti äiti aikanaan. laitan myös vaniljaa tai sitruunamehua/kuorta tai pienen ripsauksen kardemummaa tai kanelia vähän riippuen siitä mitä täytteeksi tulee.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-55897442141141425412012-11-01T14:36:55.378-07:002012-11-01T14:36:55.378-07:00Minä teen myöskin anopin vanhalla kuppiohjeella, e...Minä teen myöskin anopin vanhalla kuppiohjeella, eli yhtä paljon jauhoja, sokeria ja munia. Yleensä korvaan noin puolet jauhoista perunajauhoilla. Leivinjauhetta laitan yhden teelusikallisen neljää munaa kohti. Onnistuu aina. Täytettä laitan paksun kerroksen ja joskus saatan hyydyttää sen yhdellä liivatteella niin pysyy hyvin kasassa.Tinuskihttp://tinuskinkakut.vuodatus.net/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-33488517944971848492012-11-01T11:26:20.921-07:002012-11-01T11:26:20.921-07:00Teen yleensä sokerikakkupohjan ohjeella joka on ot...Teen yleensä sokerikakkupohjan ohjeella joka on otettu jostakin leivontakirjasta joskus vuosia sitten. Välillä teen kakun pelkällä perunajauholla ja viimeksi tein kakun gluteenittomista jauhoista. Tättähäärähttps://www.blogger.com/profile/05094349597712290624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-7896774087317394692012-11-01T11:01:29.076-07:002012-11-01T11:01:29.076-07:00Minulla kans samanlainen ohje kuin sinullakin. Mah...Minulla kans samanlainen ohje kuin sinullakin. Mahdollisimman pehmeä :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-82221291037445551252012-11-01T10:30:01.999-07:002012-11-01T10:30:01.999-07:00Teen kakkupohjan samoilla aineksilla ja mittasuhte...Teen kakkupohjan samoilla aineksilla ja mittasuhteetkin lähes samat kuin sinun ohjeessa. Tosin käytän perunajauhoja. Ja leivonjauhetta yritän käyttää vähän...kokonaan en ole uskaltanyt jättää sitä pois. Olen kuullut jostain, että mitä enemmän leivinjauhetta, sitä herkemmin kakkupohja lätsähtää uunista ottamisen jälkeen.Eijuhttps://www.blogger.com/profile/01599061215641442972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-8763082817239476742012-11-01T08:23:18.076-07:002012-11-01T08:23:18.076-07:00Itse teen useimmiten nykyään jonkinlaisen suklaa- ...Itse teen useimmiten nykyään jonkinlaisen suklaa- tai kaakaokakkupohjan :)Jennihttps://www.blogger.com/profile/15149789754289966734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-85140723704014196442012-11-01T07:17:34.853-07:002012-11-01T07:17:34.853-07:00Teen ohjeella, jossa on 1 osa munia, 1 osa sokeria...Teen ohjeella, jossa on 1 osa munia, 1 osa sokeria ja 1 osa jauhoseosta pottu/vehnäjauhoista.Naschkatzehttps://www.blogger.com/profile/07940767565175352725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-14524729895562112252012-11-01T07:05:22.736-07:002012-11-01T07:05:22.736-07:00Kuppi ohjeella mennään, osa jauhoista korvattu per...Kuppi ohjeella mennään, osa jauhoista korvattu perunajauhoilla. Tulee mukavan pehmoinen pohja. <br />-Väpä-Anonymousnoreply@blogger.com