Mansikkamäki

Sivut

  • Etusivu
  • Blogini tarina
  • Blogilista
  • Vieraskirja
  • Piparkakkutalojen kaavoja

tiistai 19. toukokuuta 2015

Suklaasuukot



Suklaasuukojen tai -pusujen ohje on tuttu vuosien takaa, mutta nämä makeat herkut valloittavat aina uudestaan. Tällä kertaa käytin italialaista marenkia, mutta aikoinaan Marien (Sekasoppa) blogista bongaamani ohje on suurinpiirtein tälläinen:


 Suklaasuukot/pusut

3 valkuaista
2 dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai jotain muuta mausteeksi)
n. 15 kpl Marie-keksejä tai muita ohuita keksi/vohvelilevyjä.
200 g tummaa suklaata
1 tl ruokaöljyä

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri mukaan. Vatkaa kunnes vaahto on niin jäykkää, että kulhon voi huoletta kääntää ylösalaisin eikä marenki valu.
2. Mausta marenki haluamalla tavallasi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille Marie-keksejä, noin 15 kpl. Pursota marengista kekoja keksin päälle. Paista marenkeja 150 asteessa 6-8 min, kunnes marengin pinta on kiinteytynyt.
3. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Lisää öljy ja sekoita. Kuorruta pusut, koristele ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Erilaisia maustamisideoita:

mansikkapusut: vaihda sokerin tilalle 1 1/2 dl mansikkatomusokeria ja 1/2 dl Siro-sokeria.
mokkapusut:  mausta marenkivaahto 1 tl pikakahvijauhetta
kaakaopusut: mausta marenkivaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä sokerin tilalle 1 1/2 dl kaakaotomusokeria ja 1/2 dl Siro-sokeria
mariannepusut: mausta marenkivaahto 1 dl Marianne Crushilla.
kookospusut: lisää marenkivaahtoon 2 dl kookoshiutaleita



Nämä tein samalla ohjeella kuin sitruunamarenkipiiraan marengin, mutta lisäsin vaniljasokeria. Tuosta piiraasta tulikin tämä vanha resepti mieleen, kun tytär toivoi lisää marenkia :) Osaan suklaapusuista ripottelin mariannemurskaa (NaM!) ja osaan aivan hienoa suklaaraastetta ja kultaisia nonparelleja.


Sisällä pehmeää vaniljaista marenkivaahtoa.



Lähettänyt Ebe klo 8.41
Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa X:ssäJaa FacebookiinJaa Pinterestiin
Tunnisteet: Minimakeat

8 kommenttia:

  1. Raisa P19. toukokuuta 2015 klo 11.07

    Oi, näyttääpä taas herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
      Vastaa
  2. Anonyymi19. toukokuuta 2015 klo 13.12

    Kuinka kauan nämä säilyvät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebe20. toukokuuta 2015 klo 13.55

      Viileässä useamman päivän, luulisin, mutta meillä nämä häviävät yleensä ennen sitä. Pidempiaikaista säilytyskokemusta ei siis ole, kun herkut ovat jo huvenneet :)

      Poista
      Vastaukset
        Vastaa
    2. Vastaa
  3. wiivuska20. toukokuuta 2015 klo 5.56

    Oi ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
      Vastaa
  4. Anonyymi21. toukokuuta 2015 klo 6.15

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebe25. toukokuuta 2015 klo 10.13

      Käytin kakkulapiota ja lusikkaa eli pusu kakkulapion päälle, lusikalla kauhoin suklaata päälle ja kopsuttelin varovasti astian laitaa vasten, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Palettiveitsellä siirsin pusun leivinpaperin päälle. Sormin kastamallakin voi onnistua, mutta siinä on riskinsä, että marenki putoaa pois keksin päältä.

      Poista
      Vastaukset
        Vastaa
    2. Vastaa
  5. Mari19. tammikuuta 2017 klo 20.44

    Vieläkö hän saan vastauksen näin vanhaan ohjeeseen... Toivottavasti:)
    Miten olet saanut suklaan noin ohuesti? Omiini just tuolla määrällä tuli liian paksu kerros. Vielä ei olla maisteltu, mutta veikkaan, että mansikan sijaan maistuvat vain kuorrutteen suklaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebe24. tammikuuta 2017 klo 23.49

      Oliko suklaa riittävän lämmintä? Se ei saa olla kuumaa, mutta sen verran juoksevaa että valuu helposti kopsutellessa. Eli suklaata täytyy välillä lämmittää tai pitää vesihauteessa miedolla lämmöllä.

      Poista
      Vastaukset
        Vastaa
    2. Vastaa
Lisää kommentti
Lataa lisää...

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Näytä mobiiliversio
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Hae tästä blogista

Osallistujat

  • Ebe
  • Indiedays Support

Tunnisteet

  • Alkuvuoden juhlat (8)
  • Blogirinki (13)
  • Cupcakes/muffinssit (7)
  • Entremet-kakut (3)
  • Erikoisruokavaliot (12)
  • Fantasiapiparit (41)
  • Fantasiapiparit:häät (2)
  • Fantasiapiparit:ohjeet (5)
  • Fantasiapiparit:vauvat (20)
  • Hyydytetyt kakut (8)
  • hääpäivät (2)
  • Joulu (9)
  • Juhlat (5)
  • Jälkiruoat (2)
  • Jäätelöt (5)
  • Kahvikakut (2)
  • Kakkupohjat (4)
  • Koristeet:Häät (3)
  • Koristeet:Lapset (12)
  • Koristeet:Ohjeet (6)
  • Koristeet:Sekalaiset (6)
  • Koristeet:Vauvat (8)
  • Kukkakoristeet (23)
  • Kukkakoristeet:ohjeet (13)
  • Lapset leipoo (10)
  • Makeat leivonnaiset (23)
  • Minimakeat (13)
  • Paistetut juustokakut (3)
  • Piirakat (10)
  • Pikkuleivät (6)
  • Piparkakkutyöt (52)
  • Piparkakkutyöt: Kaavat ja ohjeet (19)
  • Piparkakkutyöt:Vanhat (2)
  • Sekalaiset vinkit (7)
  • Showpiece (15)
  • Sokerityöt (6)
  • Suklaaherkut (23)
  • Suklaapraliinit (15)
  • Suolaiset syötävät (5)
  • Syötävät luonnonkukat (8)
  • Tarvikkeet ja uutuudet (12)
  • Tuunaukset (3)
  • Täytekakut (34)
  • Täytekakut:häät (1)
  • Täytekakut:K-18 (4)
  • Täytekakut:lapset (57)
  • Täytekakut:mallikakut (4)
  • Täytekakut:ristiäiset (10)
  • Vegaaniset leivonnaiset (4)
  • Videot (6)
  • Yleiset höpinät (25)


Maailmassa on paljon maalaistaloja, mutta Mansikkamäki on erilainen kuin kaikki muut.

Mansikkamäki on suuri, niin suuri, että siellä on tilaa kaikille.

Mansikkamäki on pieni, niin pieni, että sille on tilaa pienimmässäkin sydämessä.

Mansikkamäkeä ei omista kukaan, niin kuin kukaan ei voi omistaa aurinkoa tai ilmaakaan.

Mansikkamäki kuuluu kaikille, niin kuin maailma kuuluu jokaiselle.

(Helme Heine)


Kurkkaa tänne:

Kurkkaa tänne:

Kaikkea kivaa leivontaan:

Kaikkea kivaa leivontaan:

Blogiarkisto

  • ►  2018 (3)
    • ►  huhtikuuta (3)
  • ►  2017 (10)
    • ►  joulukuuta (2)
    • ►  marraskuuta (2)
    • ►  toukokuuta (1)
    • ►  huhtikuuta (2)
    • ►  helmikuuta (2)
    • ►  tammikuuta (1)
  • ►  2016 (32)
    • ►  joulukuuta (2)
    • ►  marraskuuta (1)
    • ►  lokakuuta (2)
    • ►  syyskuuta (3)
    • ►  elokuuta (2)
    • ►  heinäkuuta (1)
    • ►  kesäkuuta (4)
    • ►  toukokuuta (3)
    • ►  huhtikuuta (2)
    • ►  maaliskuuta (5)
    • ►  helmikuuta (4)
    • ►  tammikuuta (3)
  • ▼  2015 (77)
    • ►  joulukuuta (7)
    • ►  marraskuuta (5)
    • ►  lokakuuta (5)
    • ►  syyskuuta (5)
    • ►  elokuuta (7)
    • ►  heinäkuuta (4)
    • ►  kesäkuuta (9)
    • ▼  toukokuuta (11)
      • Oktonauttikakku
      • Luontoäidin kranssikakku
      • Sabluunalla koristellut piparit
      • Kuningasjäätelö
      • Suklaasuukot
      • Hääpäiväkakku
      • Sitruuna-marenkipiiras
      • Kesän kuumin blogi
      • Moussekakkuja äideille
      • Ristiäispipareita
      • Amarulakonvehdit
    • ►  huhtikuuta (6)
    • ►  maaliskuuta (6)
    • ►  helmikuuta (7)
    • ►  tammikuuta (5)
  • ►  2014 (67)
    • ►  joulukuuta (13)
    • ►  marraskuuta (5)
    • ►  lokakuuta (7)
    • ►  syyskuuta (2)
    • ►  elokuuta (4)
    • ►  heinäkuuta (9)
    • ►  kesäkuuta (5)
    • ►  toukokuuta (7)
    • ►  huhtikuuta (2)
    • ►  maaliskuuta (5)
    • ►  helmikuuta (4)
    • ►  tammikuuta (4)
  • ►  2013 (151)
    • ►  joulukuuta (12)
    • ►  marraskuuta (6)
    • ►  lokakuuta (12)
    • ►  syyskuuta (14)
    • ►  elokuuta (9)
    • ►  heinäkuuta (5)
    • ►  kesäkuuta (9)
    • ►  toukokuuta (14)
    • ►  huhtikuuta (14)
    • ►  maaliskuuta (18)
    • ►  helmikuuta (15)
    • ►  tammikuuta (23)
  • ►  2012 (90)
    • ►  joulukuuta (22)
    • ►  marraskuuta (24)
    • ►  lokakuuta (20)
    • ►  syyskuuta (24)

Kylässä


Lukijat

Ruokablogilistan kärjessä
Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.