tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post657374243269831648..comments2023-10-14T08:25:23.993-07:00Comments on Mansikkamäki: Kananmunaton macaron ja muuta mukavaaEbehttp://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-62168726452797268182016-11-15T13:41:11.462-08:002016-11-15T13:41:11.462-08:00Uunit voivat olla aika erilaisia eli jos jää taiki...Uunit voivat olla aika erilaisia eli jos jää taikinamaiseksi sisältä, niin kannattaa pitää kauemmin uunissa tai sitten nostaa hiukan lämpötilaa. Marenkivaahto saa olla kovaa, mutta manteli-tomusokerin lisäämisen jälkeen täytyy sen verran käännellä vaahtoa, että pursotettaessa macaronin pinta tasoittuu muutamalla pellin kopsautuksella. Liian kova vaahto saattaa tehdä macaroneista onttoja. Ennen uuniin laittoa kuivumisaika voi myös vaihdella olosuhteiden mukaan. Kun pinta on selkeästi kuivahtanut eikä kiillä, niin macaronit voi laittaa uuniin. Macaronit saattavat olla vähän hankalia, mutta kyllä ne onnistuvat kun kokeilee mikä on oikea paistoaika omalla uunilla ja vaahto on sopiva. Onnea uudelle yritykselle :)Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-40121452004073260202016-11-14T07:08:17.038-08:002016-11-14T07:08:17.038-08:00Olisi pari kysymystä näistä kun eivät meinaa onnis...Olisi pari kysymystä näistä kun eivät meinaa onnistua millään kertaa itselläni... kun teet näitä onko vaahto niin kovaa että se ei valu kun kääntää kulhon ylös alaisin? Millä tasolla paistat uunissa ja onko se kenties kierto ilma ( ajattelin jos se vaikuttaa millä uunilla paistaa) ja pitääkö jäädä sisältä ns. taikina maiseksi kun itelläni tuppaa joka kerta jäämään iha n ontoksi sisältä :/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-35725599476846813542016-03-10T11:05:40.277-08:002016-03-10T11:05:40.277-08:00Vaikea sanoa näin yks kaks. Oliko sinulla tätä sam...Vaikea sanoa näin yks kaks. Oliko sinulla tätä samaa kikhernenestettä? Esim. täältä löytyy vähän erilaisia marenkiohjeita (myös linkit) http://keidas.blogspot.fi/2015/05/vegaaniset-marengit.html jos vaikka niistä olisi apuja. Ongelma voi olla vatkaamisessa. Vaahdon tulee olla sopivaa, myös liika vatkaus saattaa aiheuttaa marenkien onttoutta. Oikeaa vaahdon koostumusta on hankala selittää, se vain täytyy kokeilla. Macaronssit varsinkin ovat välillä ongelmallisia. Vaikka kuinka on tehnyt ohjeen mukaan, niin joskus niiden kuoret vain halkeilevat. Kannattaa yrittää jollain toisella ohjeella uudestaan, sillä olen huomannut, että vaikka joku ohje toimii jollain toisella , se ei välttämättä toimi itsellä (vaikuttaa juuri tuo vatkaus, uuni jne...)Ebehttps://www.blogger.com/profile/04192333445302527430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-83753595849173288642016-03-08T05:09:18.947-08:002016-03-08T05:09:18.947-08:00missähän voi olla vika kun itse tehnyt tuolla kikh...missähän voi olla vika kun itse tehnyt tuolla kikherne nesteellä marenkia ja macaronseja mutta marenki kuivui iha ontoksi sisältä ja kun tein macaronseja niin nekin kuivuivat sisältä ontoiksi ja repeili päältä vaikka annoin kuivua 30min ennen paistoa.Evehttps://www.blogger.com/profile/02919442382948774629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-42118068495095535212015-09-02T21:56:27.498-07:002015-09-02T21:56:27.498-07:00Kauniita :). Aquafabaa olenkin jo hyödyntänyt mm. ...Kauniita :). Aquafabaa olenkin jo hyödyntänyt mm. marengeissa ja letuissa. Tuo Aquafaba on erityisesti muna-allergikoille aika mahtava juttu. To-do -listalla ovat olleet nimenomaan myös macaronsit Aquafabaa hyödyntäen.Celebration Treats 4Uhttps://www.blogger.com/profile/03680793659621716529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-74890627664137684892015-09-01T07:04:23.912-07:002015-09-01T07:04:23.912-07:00Kerrassaan mahtavaa :) Kaikki nämä vinkit ja oival...Kerrassaan mahtavaa :) Kaikki nämä vinkit ja oivallukset GoGreenin tuotteista! Minulla on vielä yksi postaus jäljellä kolmesta. Ajatukset raksuttaa! Annishttps://www.blogger.com/profile/14009266585989563909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-48624992423645031442015-08-31T14:31:50.186-07:002015-08-31T14:31:50.186-07:00Tämä kokeiluun! Oon nähnyt jo muissakin blogeissa ...Tämä kokeiluun! Oon nähnyt jo muissakin blogeissa vastaavia ohjeita, näyttää tosi hyvälle ja erittäin mielenkiintoinen valmistustapa. Kaurahttps://www.blogger.com/profile/03694083075475542548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-60877588615562207002015-08-31T06:29:28.415-07:002015-08-31T06:29:28.415-07:00Tätä pitää kyllä kokeilla:)Tätä pitää kyllä kokeilla:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584298351883706429.post-50564737234628378812015-08-31T03:16:55.264-07:002015-08-31T03:16:55.264-07:00Kiva että macaronejakin voi tehdä munattomana. Pis...Kiva että macaronejakin voi tehdä munattomana. Pistaasikakku näyttää kyllä ihan suussasulavalta.. Valmiita kastikkeita on joskus kiva käyttää ruuanlaittoa nopeuttamaan.. :)Raisa Phttps://www.blogger.com/profile/09493609446586201488noreply@blogger.com