keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Chocolate showpiece eli suklaaveistos

Pääsin tekemään pariksi päiväksi suklaajuttuja ja tässä on yksi lopputuloksista, yksinkertainen suklaaveistos. Vaikka teos on simppeli, pääsi tässäkin aika montaa eri tekniikkaa kokeilemaan. Minulla oli myös lehtiä kukan kaveriksi, mutta niiden temperointi epäonnistui ja siksi veistoksesta tuli näinkin pelkistetty.


Kukan keskellä on kaakaovoin, valkosuklaan ja suklaavärin yhdistelmällä värjätty puolipallo. Terälehdet on suihkutettu suklaamaalilla ja hennosti punaisella värilllä ennen keskustan lisäämistä. Alusta on tehty marmoritekniikalla valkoisesta, tummasta ja maitosuklaasta sekä kaakaovoista.


Lähikuvaa. Myös runko on suihkutettu suklaalla samettipintaiseksi.


Konvehtimuotiin valettu valkosuklaapallo (ontto) saa upean kiillon kaakaovoista ja väristä.


Lehtien piti olla tämän tyyliset:


maanantai 20. tammikuuta 2014

Angry Birds-kakku

Sunnuntaina meni tämä Angry Birds-aiheinen makea yllätys iloiselle synttärisankarille. Toiveena oli mansikka-valkosuklainen kakku 30 hengelle ja koosta johtuen tein puolittaisen kerroskakun. Alempi pyöreä on n. 7 munan pohja ja ruskea on n. 3 munan kakku, jonka puolitin ja laitoin palat päällekäin. Kuorrutus ja koristeet ovat sokerimassaa.


Yleensä raapustan edes jonkinlaisen suunnitelman koristelusta, vaikka mielessäni olisinkin sen jo miettinyt. Tässä "upea" luonnos kakusta:


Lopputulos ei aina täysin noudattele suunnitelmaa. Koristeet sovitellaan paikoilleen, kun kakku on valmiiksi kuorrutettu.


Vihaiset ilmeet.


Reunaa varten tein paperista sapluunan ja suihkutin ensin kynäruiskulla tummansiniset kivet. Otin sapluunan pois ja suihkutin päälle hennommin lisää sinistä elintarvikeväriä.



sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lätkää ja Pikku Poneja

Nämäkin kakut ovat menneet saajilleen jo jokin aika sitten ja olen hitaillut muutenkin tämän blogin kanssa muiden kiireiden vuoksi, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan :D

Lätkäfanille meni Saipa-logolla koristeltu kakku. Logo on sokerimassaa ja pursotin kuvioiden reunat pikeerillä. Näin sain tarkemmat rajat kuin pelkästään maalaamalla.


Reunassa kermaraitaa.


Pienelle tytölle toivottiin My Little Pony-kakkua vaaleanpunaisella ja lilalla värityksellä. Kuva on otettu hämärän jo tullessa ja kerma näytti kovin keltaiselta. Siksi lisäsin tuollaista valkoista utua kuvaan :D


Tässäkin tein ääriviivat pikeerillä, mutta muuten kuva on maalattu elintarvikeväreillä.


Jostain syystä sähköpostini on takkuillut ja kaikki lähettämäni vastaukset eivät mene eteenpäin. Jos olet laittanut sähköpostia ja et ole saanut vastausta, laita viestiä uudestaan tai laita viesti Facen kautta. Toivotaan, että ongelma poistuu pian!


tiistai 7. tammikuuta 2014

Tyttövauvalle ristiäispipareita

Hyvää vuoden alkua kaikille! Kerrankin tuli vietettyä oikein pitkä loma, mutta nyt on aika palata arkeen. Sen verran täytyy palata vielä vanhan vuoden puolelle, että saan nämä muutamat leipomukset tänne blogin puolelle, mitkä jäivät joulutohinoissa laittamatta. Tyttövauvan ristiäisiin toivottiin sekä vaaleita että piparinmakuisia pipareita, yhteensä noin 80 kpl.


Toiveena oli vaaleanpunaista, valkoista ja lilaa värityksenä.


Kastemekot olivat myös toivelistalla.


Vaikka ulkona ei lumihiutaleet ole pahemmin leijailleet, sopi minusta talvivauvalle hempeät ja kristalliset lumitähdet.


Isompiin lumihiutaleisiin laitoin pikeeriruusun keskelle.


Pienet ruusut pursotin erikseen ja kuivumisen jälkeen kiinnitin ne pikeerillä kiinni piparin päälle.