maanantai 25. marraskuuta 2013

Naisellisia pipareita, osa 2:

Eräisiin juhliin toivottiin naisellisia pipareita vähän samaan tapaan kuin täällä tehdyt piparit. Värityksenä näihin pipareihin tuli musta, hopeanharmaa, valkoinen ja pinkki. Pikkujouluaikaan sopii hyvin helmiäisspraylla ja sapluunalla kuvioidut mekot ym. piparit  :D

Taikina oli ihan tavallista joulupiparitaikinaa.


Vaikka sapluuna nopeuttaa koristelua, siinäkin on omat ongelmansa. Jos sapluuna ei pysy paikoillaan tai ole aivan piparissa kiinni, tulee jäljestä suttuisa.



Sydämet saivat pitsiä yllensä.


Hopeiset kuvioinnit.



sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Monster High-kakku

Monster High-nuket tuntuvat pikkuhiljaa pääsevän pikkutyttöjen suosioon ja nyt toivottiin teemaan sopivaa synttärikakkua. Kakun sisältä löytyy suklaakakkupohja täytettynä mansikalla ja pätkismoussella. Kuorrutus on sokerimassaa kuten koristeetkin. Hiuksiin, silmiin ja pukuun lisäsin yksityiskohtia mustalla pikeerillä.


Kakun reunaan tein salmiakkikuvioinnin.


Lähikuvaa koristeesta.



keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pipareita ja cookie popseja

Viime lauantaina olin Lappeenrannassa, kokkikauppa Culinaria Al Dentessa, vierailemassa ja esittelemässä popsien valmistusta sekä erilaisia pipari-ideoita. Mielessä oli sellaiset pienet syötävät, joita voi tehdä pikkujouluihin tarjolle tai antaa vaikka lahjaksi. Päivä oli vilkas ja varsinkin esillä ja käytössä ollut suklaaputous herätti ihastusta. Popseja kastettiin suklaaseen innolla ja yllättävän monelle popsit olivat aivan uusi tuttavuus.

Tein kotona valmiiksi muutamia malliesimerkkejä helposti toteutettavista pikkysyötävistä.

Piparit paistoin puutikkujen kanssa ja koristelin sen jälkeen. Piparitikkareita voi tehdä myös täytteellä tai sulatetulla suklaalla. Kahden piparin väliin laitettu täyte tai suklaa pitää tikun kiinni pipareissa.


Lumiukot on helppo tehdä pyöreistä pipareista.


Popsipuu. Tikut tökkäsin kuivakukkasieneen (oasis), jonka olin päällystänyt sokerimassalla ennen kukkapurkkiin työntämistä.


Käytin kuorrutukseen tummaa suklaata ja vihreäksi värjättyä valkosuklaata.


Vein myös muutamia lumihiutalepipareita.


Väreiksi valitsin valkoisen, beigen ja vaaleansinisen.


Nämä voi ripustaa vaikka joulukuuseen koristeiksi.


Paikan päällä koristelin pieniä minikuppikakkuja eri tavoin. Kaksiväristä pursotusta, ruusuja ja suklaaseen dippausta.


Kiitokset Kokkikaupan väelle mukavasta päivästä. Aika kului vauhdikkaasti ja iloisissa tunnelmissa :D



lauantai 16. marraskuuta 2013

Mörkökakku

Muumitarinoiden Mörkö on yksinäinen, kylmyydellä kaiken jäädyttävä olento, joka etsii lämpöä ja ystävää. Meillä kaikki lapset ovat pelänneet Mörköä, koska hän paljon ei puhu. Mörisee vain. Lapsista oli kummallista, että Mörkö onkin tyttö. Taisi olla jossain vaiheessa jopa hiukan ihastunut Muumipeikkoon :D

Onneksi kaikki eivät Mörköä pelkää. Eräille synttäreille toivottiin Mörkö-kakkua gluteenittomalla kakkupohjalla. Kakun täytin mansikalla ja minttusuklaisella moussella. Suklaiden tuoteselosteista näkee, onko suklaa gluteenitonta vai ei ja melkein joka paketissa lukee, että saattaa sisältää vehnää. Löytyi kumminkin sopivat suklaat ja kakku sai toivotut täytteet. Kakun kuorrutin vaniljanmakuisella sokerimassalla, jonka värjäsin violetiksi. Nenän ja muut tummat kohdat värjäsin kynäruiskulla.


Helmaan lisäsin kirkasta glitteriä jäistä tunnelmaa tuomaan.



sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Täytekakkuja

Viikonloppuna tuli tehtyä pari kakkua. Toinen oli vauvalomalaisen työpaikalle menevä lastenvaunukakku ja toinen oli kaverin pojan synttäreille leivottu tavallinen kinuskikakku. Molemmissa oli samat täytteet: mansikkaa, omenahilloa ja vaniljakermavaahtoa.

Vaunukakun leivoin Wiltonin lastenvaunuvuokaan ja mielessä oli vaikka millaisia koristeluideoita. Jotenkin ideat hävisivät kakkua koristellessa, mutta toivottavasti kakku oli kuitenkin mieleinen. Kuorrutus on vaahtokarkinmakuista sokerimassaa.


Koristelin kakun pikeerillä, tomuväreillä ja sokerimassakukilla.


Kinuskikakku maistuu aina :D


Yksinkertaisesti vain hasselpähkinäsuklaata koristeena.



Hyvää isänpäivää!

Lomat on lomailtu ja tällä viikolla on ollut kaikenlaista puuhaa, joten leivonta on jäänyt vähemmälle. Isänpäiväksi kakkukin jäi leipomatta, sillä makea ei sankarille niin hyvin maistu kuin suolaiset herkut. Tyttäret innostuivat leipomaan ruisleipää ja isä saikin lapsilta lahjaksi tälläiset upeasti kuvioidut ruisleipäpalat :D


Kuvioinnissa käytettiin kirurginveistä, joita voi ostaa apteekista.


Leivän päälle tein kalatäytteen graavilohesta, kylmäsavulohituorejuustosta, turkkilaisesta jogurtista, punasipulista, tuorekurkusta, sitruunasta ja mausteista (tilliä ja s.pippuria). Herkkua tämäkin, vaikka ei makeaa olekaan :D


Leppoisaa isänpäiväsunnuntaita kaikille <3