maanantai 30. syyskuuta 2013

Teenage Mutant Ninja Turtles-piparit

Kilpparit ovat erään pojan suosiossa ja tässä on teeman mukaisia pipareita synttäreille. Tein myös pari kokonaista Leonardoa ylläriksi itse synttärisankarille :D


Tässä iloinen Leonarno.


Tämä kaksikko onkin sitten taistelun tuoksinassa, kun on niin yrmyt ilmeet :D



Kaavat pipareihin löytyvät TÄÄLTÄ.

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Barbikakkuja ja yksi traktori

Barbie pysyy pikkutyttöjen suosiossa vuodesta toiseen. Mekkovaihtoehtoja riittäisi, mutta toiveena oli silti vaaleanpunaista ja pinkkiä kimalteen sekä glitterin kanssa :D

Samalle viikonlopulle tuli sattumoisin kaksi hyvin samanlaista toivetta. Lauantaina vietettiin Jennan 5- vuotis synttäreitä. Kakun välistä löytyy perinteiset omenahillo, mansikkaa ja kermavaahtoa. Kuorrutus on sokerimassaa.


Mekkoon tein tummasta pinkistä tehostelaskokset ja pikeeristä vaaleat pitsikuvioinnit.


Kakku ylhäältä kuvattuna.


Tänään meni toinen barbikakku ja siinä toiveena oli paljon kimallusta ja pieniä kukkia.


Yläosan kimallukset.


Tämänkin kakun sisältä löytyy mansikkaa, omenahilloa ja kermavaahtoa.


Sivelin sokerimassan pinnalle elintarvikeliimaa ja ripottelin koristesokeria.


Pojalle toivottiin John Deere-traktorikakkua. Nämä koneet eivät kyllä taivu meikäläisen käsissä. Edellinen traktori näytti tältä. Kokeilin tämän kokoamiseen toista tyyliä ja kuorrutin kakun ensin kokonaan vihreällä sokerimassalla ja vasta sitten tein pyörät. En oikein ollut tyytyväinen tähänkään. Jos joskus vielä traktorikakkua teen, leivon pyörät omina kappaleinaan, kuorrutan ne erikseen ja vasta sitten liitän kakkuun. Kaiken lisäksi melkein unohdin traktorenkaiden pintakuvioinnin ja vauhdilla painoin jonkinlaiset jäljet pyöriin. Ei hyvä, mutta nyt tällä tyylillä.


Kakun sisältä löytyy mangoa ja mango-persikkamoussea. Kakku on gluteeniton.


Lokasuojat ovat jo paremmat kuin siinä ensimmäisessä versiossa, mutta tuota rengasongelmaa täytyy vielä setviä.



torstai 26. syyskuuta 2013

Suklaaspray

Ystäväni pyysi tekemään pari juustokakkua ja tein yhden mango- sekä yhden mansikkajuustokakun. Tähän mansikkaiseen tuli urheiluseuran logo ja koska kakku haettiin jo edellisenä iltana, kuorrutin kakun suklaaspraylla. Näin koristeet kestävät paremmin sulamatta. No, kakulle ei käynyt loppujen lopuksi kovinkaan hyvin. Mansikat taisivat jäädä liian jäisiksi ja kakku lösähti yön aikana. Ihme juttu, sillä samalla tyylillä olen kakun ennenkin tehnyt. Ehkä autolla kuoppaisilla teillä rumputus ja liian vähäinen liivatemäärä mansikoihin suhteutettuna tekivät tehtävänsä :( Ennen lösähdystä kakku näytti tältä:


Suklaasprayta on helppo käyttää, mutta kakun pinnan pitäisi olla ihan tasainen. Kaikki möykyt jäävät näkyviin. Tosin suihkutin suklaata melko kevyesti, ehkä paksumpi kerros olisi parempi. Värikin jäi vaaleaksi. Täytyy kokeilla johonkin toiseen kakkuun reilummalla määrällä :D



tiistai 24. syyskuuta 2013

Koko Suomi leipoo

Tänään se alkaa! Koko Suomi leipoo. Kello 20.05 tänä iltana telkkari on varattuna minulle. Töllöä ei tule paljoa töllötettyä, mutta leivontaohjelmia en voi vastustaa. Varsinkin kun pääosissa on suomalaiset leipurit. Onnea kaikille kisailijoille! Blogeista tuttuja kasvoja ovat ainakin Aatan aarreaitta-blogin Sarita, jolta löytyykin aivan mahtavia fantasiakakkuja sekä Vuoden 2013 käsityöläiseksi valittu Emma Iivanainen Painted By Cakes-blogista ja vielä toistaiseksi hiukan salaperäinen Makeaa murmelin täydeltä-blogin pitäjä. Nuori, mutta jo nyt taitava Unelmaa leipomassa-bloggaaja taitaa olla kisailijoiden nuorimmasta päästä. Muitakin bloggailijoita saattaa olla mukana, vinkatkaa vain jos tiedätte :D

Edit. heti löytyi lisää eli K'eittiö Avec Amour-blogin Sanna ja Herkkuretki-blogin Mailis.


Leivontaohjelmien ajaksi kannattaa varata jotain hyvää herkkua, koska ohjelman edetessä alkaa kuitenkin tehdä jotain makeaa mieli. Varmuuden vuoksi leivoin tuhdin suklaakakun täytettynä Cointreau-liköörissä maustuneilla luumuilla (käytin liemen kostutukseen), omena-vaniljahillolla ja valkosuklaakermavaahdolla. Halusin kakusta kerroskakun, mutta koska syöjiä ei ole montaa, en leiponut kuin vain päällimmäisen kakun. Alempi kakku on styroksia ja toimii siten tarjoilualustana. Puolihuijausta :D


Reunakuviointia.


Kuviointia varten otin paloja nelisakaraisella muotilla kaulitusta, valkoisesta sokerimassasta. Kakun kuorrutus on muuten kaakaolla maustettua marsipaania.


Siistin reunat ja sudin pensselillä elintarvikeliimaa nurjalle puolelle.



Koko ajan pala on siis kiinni muotissa. Muotti asetellaan kakun reunalle ja pehmeällä pensselillä työnnetään varovasti pala kiinni kakkuun. Pensselillä ei jätä niin pahoja jälkiä kuin esim. muovinen marsipaanityöväline. Pienet painaumat on helppo siloitella. Yleensä pidän toisella kädellä kiinni muotista, mutta nyt siinä oli kamera.


Kuvio kiinni kakussa.


Se on hyvä puoli näin kootussa kakussa, että alaosaa voi koristella vaikka kuinka kauan. Ylempään kakkuun kiinnitin koristenauhan, jotta koristelussa ei kuluisi niin paljon aikaa ja kakku lämpenisi. Tai sitten kakkua olisi pitänyt välillä kylmentää jääkaapissa.


Liljat tein tällä muotilla. Ruusuun käytin viisiterälehtisiä ruusumuotteja.


Kukat kakun päällä.


Leikkauskuva ei ole kovin siisti, sillä halusin maistaa kakkua heti ja kerrokset jäivät sotkuisiksi leikatessa. Luumuja en soseuttanut vaan leikkasin paloiksi ja nekin ottivat vastaan leikatessa. Hyvää kummiskin :D


P.S. Jos ohjelma innostaa sinutkin leipomaan, ota leivonnaisestasi kuva ja lähetä se tänne Koko Suomi leipoo-kuvakisaan. Voit voittaa jäätelökoneen.... maistuu se jäätelö talvellakin ja tulee se kesä taas ensi vuonna uudestaan :D



sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Polka Dots-piparit

Pienen tytön 1-vuotis synttäreille toivottiin pirteitä, Minni Hiiri-tyylisiä pipareita, mutta ei kuitenkaan itse Minniä. Ensimmäisenä Minni Hiirestä tulee mieleen pilkullinen rusetti ja siitä seurasi pilkkuja vähän enemmänkin näihin pipareihin :D


Koko pipariporukka.


Väritykseksi toivottiin vaaleanpunaista, pinkkiä, mustaa ja valkoista.


maanantai 16. syyskuuta 2013

Omena ja Lumikki

Olen rakastanut satuja pienestä pitäen ja aikoinaan tuli luettua varmaan kaikki satukirjat läpi. Lemppareitani olivat ne alkuperäiset (tai ainakin liki) Grimmin sadut. Jännittäviä ja ehkä pelottaviakin, mutta kaikissa oli onneksi onnellinen loppu.

Blogiringin kautta sain tutustua Pyrexin tuotteisiin ja tällä hetkellä heillä on satuteema sivuillaan. Veikeä idea ja hieman humoristisempaan sävyyn väännettynä. Valitsin omaksi teemakseni Lumikin, sillä ymmärrän hyvin Lumikin houkutusta mehevää omenaa kohtaan. Minä ainakin olisin haukannut kääpiöiden varoituksista huolimatta, sen verran perso olen omenille :D


Varo Lumikki... älä haukkaa!


Voi ei...


Ei hätää. Omenakeikaukseen tulevat omenat olivat täysin turvallisia ja terveellisiä. Tätä herkkua Lumikkikin olisi voinut nauttia kääpiöiden kanssa huoletta!


Omenakeikaus

Taikina:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 kananmuna

Omenatäyte:
n. 1,5 l pilkottuja omenoita
1 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
25 g voita

1. Valmista ensin taikina. Pilko kylmä voi kulhoon ja lisää vehnäjauhot sekä tomusokeri. Nypi ainekset murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.
2. Voitele vuoka. Kaada pilkotut omenanpalat vuokaan ja lisää sekaan fariinisokeri, kaneli ja mantelirouhe. Sekoita. Laita vuoka mikroon ja kuumenna täydellä teholla parisen minuuttia. Omenat saavat jäädä vielä hiukan koviksi. Sekoita uudelleen ja lisää päälle muutama voinokare.
3. Kauli taikina levyksi ja siirrä se omenien päälle. Pistele haarukalla muutamia reikiä pintaan. Paista 200 asteessa noin 25 min. Ota vuoka pois uunista, anna jäähtyä ja keikauta kakku vadille. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa.

Käytin tuota suurempaa Pyrexin vuokaa ja se on ollut käytössä jo muutenkin. Tein kerran lasagnea ja toisen kerran kermaperunoita. Mainioita vuokia myös siksi, että mukana tulee tiivis kansi ja vuoan voi laittaa mikroon kannen kanssa, kun vain avaa höyryventtiilin keskeltä kantta. Vuoassa voi myös pakastaa tai tietysti laittaa jääkaappiin ja kansi pitää aromit tallella. Uunia kansi ei kestä.


Jos et halua keikauttaa kakkua, voit ottaa vuoasta myös suoraan lusikalla. Silloin ylimääräisestä taikinasta voi tehdä kauniita kuvioita pinnalle ennen paistoa esim. omenan ja lehtiä. Jos keikautat kakun, laita tarjoiluastia vuoan päälle ja käännä.


Valmis omenakeikaus.


Mantelirouheen voi jättää poiskin, mutta minusta se antaa kivan lisän kakkuun.


Tätä ei voi vastustaa. Lämmintä omenapiirakkaa ja karpalo-kinuskijäätelöä.


Kyllästyyköhän sitä koskaan omeniin... en usko :D

Yhteistyössä Pyrex



sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Nallet ristiäiskakussa

Sulo-pojan ristiäisiin kaipailtiin kakkua. Toiveena oli jotain yksinkertaista, esim. ruskea nalle, nimi ja vähän kukkia. Reunoille toivottiin kermavaahtopursotuksia ja kakun väliin valittiin mansikka-mariannesuklaatäyte. Kakun päällinen on valkoista sokerimassaa.


Netistä löysin kivan idean kirjainnalleista ja koska nimi oli sopivan lyhyt, tein yhden nallen sijasta neljä nalle ja jokaiselle oma kirjain syliin.


Reunaan pursotin sileän koripursotuksen. Pienet siniset ja valkoiset kukat laitoin yläreunan pursotuksen päälle. Ovat kuin pieniä lemmikkikimppuja :D



perjantai 13. syyskuuta 2013

Poikavauvalle ristiäiskakku

Leivoin poikavauvalle ristiäiskakun, johon toivottiin nimi, sinisiä kukkia ja tyhjä kohta ristiäiskoristetta varten. Koriste oli jo valmiiksi ostettuna. Kakun täytteenä on mansikkaa, omena-vaniljahilloa ja kermavaahtoa. Kuorrutus on vaahtokarkinmakuista sokerimassaa.


Kukat.


Kirjaimet tomutin sieltä täältä sinisellä tomuvärillä. Samaa väriä käytin kukkien keskustan sävyttämiseen ennen pikeeripallosen pursottamista.



torstai 12. syyskuuta 2013

Vauva nukkumassa

Ristiäispipareiden lisäksi tein koristeita ja yhden kakunkin. Tässä ensimmäisenä pieni tyttövauva nukkumassa kastepuvussaan. Koriste on sokerimassaa kuten ruusutkin.


Lähikuvaa.


maanantai 9. syyskuuta 2013

Mainio mysli!

Myslit, nuo päivään vauhtia antavat energiapaukut, ovat meillä suuressa suosiossa. Keskimmäinen tytär syö joka päivä mysliä ja kaapissa oli jo ennestään paketillinen Vitalis-mysliä. Siksi oli helppo osallistua Blogiringin kampanjaan, Dr.Oetkerin Vitalis-myslit: Hetki hyvää oloa. Innostuin ehkä jo yli äyräiden, kun kokeilin mysliä useampaankin juttuun samantien. Joten tästä tuli tälläinen megapostaus :D


Ensimmäisenä testasin pappilan hätävara-tyyppistä aamun aloitusta tai välipalaa. Tälläisen voisi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin ja sieltä olisi lasten helppo napata kulhollinen hyvää ja terveellistä välipalaksi koulun jälkeen. Mysli pehmenee jääkaapissa, mutta se ei haittaa. Mukana on usein pähkinöitä, siemeniä tai muuta rouskuvaa, joka kestää kosteutta. Tyttäreni suosikki on Hedelmä&pähkinä 7-viljan mysli. Vaahto voi olla marjarahkaa, jogurttia tai mitä vain.


Hyvää!


Seuraavaksi tein tyttäreni suosikkeja, välipalakeksejä. Tässä voi myös hyvin käyttää mitä vain myslimakua, mutta käytin Dr.Oetkerin Crunchy Nut-mixiä. Siitä tuli suosikkini näihin leivonnaisiin.


Välipalakeksit

170 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 1/2-4 dl vehnäjauhoja
3 dl Dr.Oetkerin Vitalis Crunchy Nut-mixiä
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinsoodaa
200 g tummaa suklaata

1. Vatkaa sähkövatkaimella fariinisokeri, voi, hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri suuressa kulhossa vaahdoksi.
2. Lisää jauhot+leivinsooda ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää kaurahiutaleet, mysli ja pilkottu suklaa. Sekoita hyvin.
4. Nostele lusikalla nokareita uunipellille, leivinpaperin päälle tai tee noin sormenpaksuisia pötköjä. Jätä leviämisvaraa.
5. Paista keksejä 180 asteessa 9-10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeat.

Tytär otti  keksejä mukaan kouluun. Pitkä päivä, joten energiaa tarvitaan.


Omenoita on vilahdellut enemmän tai vähemmän joka blogissa ja niin täälläkin. Omenat ovat syksyn parasta antia. Ainakin minusta :D


Paistettu omenajuustokakku

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl Dr.Oetker Vitalis Crunchy Nut-mixiä
1 tl vaniljasokeria

Omenatäyte:
400 g eli 1 litra omenanpaloja
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1-1 1/2 tl kanelia

Juustotäyte:
600 g Philadelphia tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurtttia
1,5 dl sokeria
3 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
3 kananmunaa

Päälle:
omenanviipaleita
1,5 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

1. Tee ensin omenatäyte. Kaada pilkotut omenanpalat kattilaan, lisää fariinisokeri ja voi. Kuumenna kattilaa ja keitä miedolla lämmöllä omenanpalat pehmeiksi, mutta siten, että pysyvät vielä hyvin paloina. Odota, että liika neste haihtuu pois. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaneli. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vaahtoa sekoittaen. Sekoita mukaan vehnäjauho, Crunch-mysli ja vaniljasokeri. Voit hakata myslin pienemmäksi muruiksi muovipussin sisällä ennen lisäämistä. Laita irtopohjavuoan (halk.24 cm)  pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, noin 3 cm ylöspäin. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Vatkaa täytteen ainekset sekaisin, tasaiseksi seokseksi. Kääntele jäähtyneet omenanpalat varovasti täytteeseen. Ota vuoka pois jääkaapista ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta.

4. Lado ohuet omenanviipaleet kakun päälle. Sekoita kaneli fariinisokeriin ja ripottele omenanviipaleiden päälle. Jos haluat vaaleamman kakkupinnan, käytä tavallista sokeria fariinisokerin sijaan.

5. Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan. Kakku saa olla keskeltä hiukan hyllyvää pois otettaessa, täyte jähmettyy lisää jäähtyessään.

Omenien jäähtyessä tehdään taikina. Crunchyt ovat crunchyjä, joten niitä voi möyhentää hiukan.



Taikina tarttuu helposti käsiin. Käytä jauhoja apuna taikinan levityksessä.


Omenat käännellään täytteeseen varovasti, jotta palat säilyvät paloina eivätkä muussaannu.


Päälle omenanviipaleita...


.....ja kanelia sekä fariinisokeria.


Valmis kakku.


Maku vain parani parin päivän aikana, mitä kakku ehti ollakaan jääkaapissa :D


Muiden kampanjaan osallistuneiden postauksissa vilisi myös paljon omenaleivonnaisia ja keksejä eli samoja aatoksia pyöri useammankin mielessä. Omena-aika :)

Myslit muissa blogeissa:
Kaakao kermavaahdolla
Meanwhile in Longfield
Marsipaanipossu
Hetkiä
Amalian helmiä
Maistuis varmaan sullekin
Kokit ja Potit
KakkuKatri
Pala elämää
Pullahiiri
Pieces of Miracles